Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německo zvažuje další zvýhodnění elektromobilů

Michal Fokt
Diskuze (23)
Němečtí řidiči zatím neprojevují vůči elektromobilům dostatečnou míru entuziazmu, tak tomu chce úředník pomoci.

Agentura Reuters informuje, že německá vládní koalice připravuje "agresivní krok" ve prospěch elektromobility. Právníci údajně připravují pod názvem Automobility of the future podklady pro zavedení subvencí, platných po dobu deseti let od začátku platnosti. Osmistránkový dokument navrhuje nejen daňová zvýhodnění, ale také zavazuje stát k rozšíření infrastruktury.

Řidiči elektromobilů si už nyní užívají více privilegií, než majitelé běžných vozů, v případě Nissanu Leaf přijde roční daň na zhruba 56 euro, zatímco u benzinového BMW 320i je to 118 euro, což ale pochopitelně nepředstavuje přílišnou motivaci k pořízení drahých aut s malým dojezdem, bude tedy zajímavé sledovat, jak Němci přitlačí na pilu.

Až se doladí detaily mezi stranami koalice, musí návrh projít parlamentem a pokud půjde všechno hladce, zvýhodnění se majitelé elektromobilů dočkají ještě před rokem 2020. Ovšem mělo by se vztahovat (prozatím) pouze na vozy, pořízené do roku 2020.

Michal Fokt
Diskuze (23)
25. 4. 2016 11:08
Re: Elektrošroty nejdú ... a nejdú ....
Svoj podiel na tom mala, ale uz nenutila napriklad Londyn nastavovat vstupne do mesta podla CO2 alebo britsku vladu davat danove zlavy a dotacie na auta s CO2 pod 100g.
24. 4. 2016 12:34
experti
je videt ze zdejsi experti v tom maj jasno >:D

nastesti v Nemecku ale existuji jeste lide co maj rozum a vidi dal nez na dobu co si jak zitra na benzince za bagetu ke svacine, vzhledem k tomu ze ruzne po svete jiz existuji navrhy na nejvissich politickych postech a uvazuje se o postupnem utlumu a zakazu prodeje fosilnich osobnich aut (dokonce i v krajinach kde by to cekal jen malokdo a jsou povazovane za "mekku benzinu" ano v Emiratech), tak je celkem logicke ze nekteri koukaji do budoucna a snazi se uvazovat jak asi bude vypadat automobilovej prumysl za 10-20 let

Malej nastin scenare, Nemecke automobilky urputne bojuji za zvyseni prodeju svich aut s benzinaky a naftaky a zapominaji na nejakou alternativu v podobe elektriny na kterou berou od domaci Vlady miliardy eur rocne aby do jejich vyvoje investovali, maji na prodej par smesnych a drahych EV aut a mnou si ruce jak jim jdou ksefty skvele, do statniho rozpoctu prizpivar rocne miliardama eur na danich.... porad labuti pisen. cas bezi a mame tu rok 2030-35, UK, Norsko, Dansko, Nizozemi, Indie, Cina zakonem zakazuji prodeje aut s fosilnim pohonem (ano v techto zemich jsou jiz vladni ci stranicke navrhy s podobnym tematem) a Nemeckym automobilkam zacinaji extremne klesat prodeje aut s fosilnim pohonem protoze se jedna o mista kde prodavali rocne cca polovinu sve produkce aut,.... jaksi nemaji nahradni reseni a konkurence jim rychle utika s technologiema a Nemecke automobily straceji nejen vysostne postaveni ale i konkurenceschopnost. Statni kasa Nemecka se zacina z rocniho prebitku propadat do ztraty a Nemci zjistuji ze si radeji poridi zahranicni vozy protoze v oblasti EV jsou lepsi nez domaci.

a ac je Nemecky probeh pouze fikce a spekulace, tak totez si jeste pred 10-15 lety rikali uhlobaroni v USA, a vite jak se maj dnes? nemaj ani na soudni spory, a tesne predtim nez zacali hromadne krachovat firmy ktere meli rocni zisky v desitkach miliard dolaru (kazda) tak zacali vymejslet nesmysli jak uhli pomoci a zacali treba vyvyjet lepsi kotle a technologie na spalovani uhli (Shell ted v kreci dela totez, utraci miliardy ktere jeste ma za nesmysl v podobe maleho mestskeho auta s malou spotrebou, nikdo ho nechce a je to drahe), Sausdska Arabie se snazi soucasnou politiku kdy je zivi ropa transformovat aby do 15 let byli plne nezavisli na rope a mohli tak fungovat i dobudoucna, ..... jeste se vam zda ze doba EV neprijde? tak jo spete dal
24. 4. 2016 12:15
Re: Levičácký německý blázinec
A co když jsi duševně chorý ty. O tom si nepřemýšlel? Vždyť je evidentní, že za podporou elektroaut stojí německé automobilky.
24. 4. 2016 11:40
Levičácký německý blázinec
Němcům nestačí řízená likvidace pomocí přijimaných milionů muslimských běženců, oni ještě usilují i o pseudoekologickou likvidaci svého skvělého automprůmyslu! Kdyby mi někdo před pár lety tvrdil, že toto nastane, označil bych ho za duševně chorého... :-O
24. 4. 2016 10:29
Re: Šílenci
Zkus zapojit mozeček. Ta podpora tady nebude kvůli německejm ekofašistům, ale kvůli německejm automobilkám. Je to jediná cesta, jak podpořit vývoj jejich elektroaut.