Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neoplan Skyliner: 100 luxusní patrových autokarů pro Řím

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus Italia podepsala rámcovou smlouvu s dopravní společnosti Cotral Spa na dodávku rovné stovky patrových autobusů Neoplan Skyliner.

Zástupci společnosti MAN Truck & Bus Italia a Arrigo Giana, generální ředitel Cotral Spa, ve druhé polovině letošního října podepsali smlouvu na dodávku stovky autokarů Neoplan Skyliner. Ty jsou sice primárně navrženy pro dálkovou dopravu, ale ve službách Cotral Spa mají sloužit v Římě jako linkové autobusy.

První z nich mají být společnosti Cotral Spa dodány ještě před koncem letošního roku a celá dodávka stovky autobusů je pak rozložena na následující čtyři roky.

Podle smlouvy, která je mimochodem největší, která kdy byla v Itálii na tento typ autobusu uzavřena, má být všech sto autobusů Neoplan Skyliner dodáno v provedení se sedadly pro 90 cestujících, chráněnou kabinou řidiče a kamerovým systémem pro sledování horní i dolní paluby.

Všechny dodané autobusy budou vybaveny standardně montovanou pohonnou jednotkou v podobě přeplňovaného vznětového šestiválce MAN D 2676 LOH Euro 6 o objemu 12,4 litru s výkonem 371 kW (505 koní) při 1800 min-1 a točivým momentem 2300 N.m dostupným od 930 do 1400 min-1. Samozřejmostí je pak i automatizovaná dvanáctirychlostní převodovka MAN TipMatic.

Důležitou součástí smlouvy mezi MAN Truck & Bus Italia a Cotral Spa je balíček servisních služeb pro příštích deset let, jehož součástí je zajištění kompletního servisu pro všech sto autobusů v servisních centrech německého výrobce v Římě a jeho okolí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)