Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R Nismo: Zvládne „stovku“ za 2 sekundy?

Jakub Kraus
Diskuze (64)
Vypadá to, že nejrychlejší GT-R ještě zrychlí a stane s vůbec nejrychlejším autem na světě.

Nissan se snaží ze svého nejlepšího modelu dostat co nejvíce, aby se mu ho vyplatilo vyrábět, a tak je godzilaneustále vylepšovaná. A současné Nismo je v podstatě vrcholem této řady, avšak stále to prý není dostatečné. Objevili se totiž spekulace, že Nissan zamýšlí dostat GT-R z klidu na rychlost 100 km/h v čase okolo dvou sekund.

Tato informace se objevila v Británii, takže údaj 2 s se týká zrychlení z nuly na šedesát mil, tedy 96 km/h. To ale vůbec nesnižuje záměr japonské automobilky být rychlejší než Veyron Super Sport nebo Ariel Atom V8. Hlavní změnou, kterou GT-R podstoupí, bude poladění plnícího tlaku turbodmychadel, ale určitě lze očekávat i snížení hmotnosti vozu.

Jako základ úprav poslouží aktuální provedení s motorem 3,8 l V6 biturbo. Základem je výkon 530 koní (390 kW) a točivý moment 612 N.m, i tak GT-R zrychlí na stovku za 2,9 sekundy. Nissan GT-R Nismo bude ještě výkonnější. Měl by se v prodeji objevit začátkem příštího roku, a to s cenovkou přes 3,2 milionu korun.

Jakub Kraus
Diskuze (64)
9. 8. 2013 10:12
Konečně
motorkářům sklapne >:D ještě si pořídit SPZ "Catch me" a jet blbnout do města :-)
Avatar - flyboyeda
5. 8. 2013 18:51
Re: Internetoví teoretici
GT 86 mám rád ,ale to auto není o trhání rekordů, je to o radosti z jízdy, Stig to auto chválil a co řekne Stig to beru vážne, řekl že slabý výkon se dá dohnat přeplňováním. Jinak by to chtělo spíš novou Generaci Supry
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Re: Internetoví teoretici
Leda, že by se pochlapila Toyota s GT86 :-)
Avatar - flyboyeda
4. 8. 2013 23:23
Re: Internetoví teoretici
Jenom mě tak napadlo, Cayman má taky motor Boxxer a já neznám žádný supersport který by měl tenhle motor, jestli se z Caymana stane o pár dalších Generací supersport, tak to bude jediný supersport na světě s motorem Boxxer, jestli ho teda nenahradí jiným motorem
Avatar - flyboyeda
4. 8. 2013 23:18
Re: Internetoví teoretici
Normální volant bude za příplatek ;-)