Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke-R: Oficiální fotografie

David Bureš
Diskuze (13)
Nissan zveřejnil nový set fotografií extravagantního crossoveru s technikou ze sporťáku GT-R. Na podrobnější údaje o jízdních výkonech se zatím stále čeka.

Japonská automobilka zveřejnila novou sadu fotografií konceptu Juke-R, který kombinuje karoserii crossoveru Juke-R s technikou sportovního modelu GT-R.

Nissan vůz nejdříve představil na oficiálních skicách, následovala prezentace skutečného auta na tiskové konferenci v Malaze, načež byla postupně zveřejňována série videí, ve které byl prezentován vývoj auta. Technické údaje vozu i nadále zůstávají zahaleny tajemstvím.

Oproti výchozímu crossoveru se Juke-R liší rozšířenými blatníky, upravenými nárazníky s otvory pro chlazení a zadním difuzorem. Novinkou je rovněž přítlačný spoiler na pátých dveřích. Některé z těchto nových dílů jsou vyrobeny z karbonových vláken, většina karoserie je však plechová. Z GT-R pocházejí kovaná 20palcová kola Rays.

Vnitřek si zachoval základní tvary, ale dostal pochopitelně díly z GT-R, a to včetně volantu, pedálů a sedmipalcového dotykového displeje. Středová konzola inspirovaná motocyklovými nádržemi zůstala stejná.

Interiér je pouze dvoumístný, uvnitř nechybí dvojice závodních sedadel od OMP s pětibodovými pásy od firmy Schroth a ochranná klec.

Pod kapotou pracuje 3,8litrový vidlicový šestiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který by měl být naladěn na výkon 358 kW. Takovým výkonem disponovalo původní GT-R, vyráběné od roku 2007. Výkon modernizovaného GT-R pro modelový rok 2012 je 405 kW.

Automobilka zatím postaví dva exempláře Juku-R, jeden s levostranným řízením a druhý s pravostranným. Automobil zůstává prototypem, ale je homologován pro použití na běžných silnicích. Testování vozu bude zahájeno na konci listopadu 2011.



David Bureš
Diskuze (13)
Avatar - R32
20. 11. 2011 20:44
Re: NIssan JOKER
Nato že je to v podstate pár kusový nepredajný "showcar" je okolo neho dosť veľa rozruchu - aspoň na môj vkus. Nech už pod kapotu narvú hocičo to auto je pre mňa vrchol hnusu, dlho som čakal na "osobné" stretnutie no žiaľ (?) len ma utvrdilo... ale dizajn je subjektívna záležitosť, tak ma hneď neukameňujte. :-)
Avatar - Subaru4ever
20. 11. 2011 19:08
Yeti RS
Kéž by se nechal Koncern vyhecovat a postavil také svůj "obludkový" hyper-crossover >:-[]

Yeti + V12 TDI (500 koní + 1000 Nm !!!) by jistě zvlhčil sny mnohých Škodovkářů >:-[] ;-)
Avatar - Ji/Ri
20. 11. 2011 13:59
Re: NEKOMPROMISNÍ BESTIE
Je to The Hells Joker.... tohle jak by zastavilo vedle Mariáška, tak by naposled odříkal první řádek z Desatera a odevzdaně by padl ke kráteru pekla.... ;-) >:D
20. 11. 2011 11:29
Re: GYMPL
:yes:
20. 11. 2011 10:33
NIssan JOKER
Stejne jako predchozi JOKE, tak i JOKER je fajn konceptem na vystavy a na ukazku, co Nissan umi.
Mozna by se taky uplatnil v dalsim (kolikatem uz?) dile Rychle a Zbesile.
A samozrejme je idealni na plakaty, jak je uz elegantne popsano vyse.
Takze pokud se to nebudou snazit protlacit na silnice - :yes: