Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Qashqai na oficiálních špionážních snímcích a videu

Michal Fokt
Diskuze (10)
Už jen týden zbývá do oficiálního představení druhé generace crossoveru Nissan Qashqai. Japonci nás nyní navnadili snímky a videem, zachycující kamuflovaný vůz.

Se špionážními fotkami se v posledních letech doslova roztrhl pytel. Z původně nechtěných, skutečně špionážních snímků se postupem času stal marketingový nástroj a automobilky jsou nyní buď dohodnuty s fotografy nebo prostě jen nechají vůz jezdit tam, kde je šance, že si ho někdo s fotoaparátem při ruce všimne. A nebo ještě lépe - nafotí si ho sami.

A to je právě případ Qashqaie 2014, kterého nám Nissan představuje poprvé zahaleného v kamufláži. Japonci zatím k autu nic bližšího neuvedli, už dříve se ale nechali slyšet, že oproti dosavadnímu modelu půjde o radikálně jiný vůz, jenž pochopitelně nastaví úplně nové standardy v tomto segmentu trhu.

No, nechme se překvapit. Co ale naznačují poskytnuté fotky? Víceméně dávají minimálně jedné části sebevědomého prohlášení zapravdu - od dosavadního poněkud beztvarého Qashqaie se opravdu bude ten nový hodně lišit. Očividně se snaží trošku více přiblížit novému modelu X-Trail/Rogue, jenž se nám mezigeneračně trošku zvětšil a nový Qashqai také působí dojmem, že jde o větší auto, které je současně méně zvýšeným hatchbackem a více klasickým SUV s robustnějším designem výraznou maskou chladiče.

Technické informace se zatím omezují na spekulace, podle nichž má být tou novou laťkou zejména masivní nasazení downsizovaných motorů. Ty benzinové se omezí na přeplňovaný tříválec 1.2 DiG-T s 84 kW, zatímco zcela nepochybně inspirování Renaultem Japonci nabídnou hned dva diesely - 1.5 dCi s 80 kW a 1.6 dCi s 95 kW. Pamatovat se bude i na ekologický provoz a později přibude buď plug-in hybrid nebo elektromobil, v lepším případě oba.

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - pelikoš
2. 11. 2013 22:42
Re: Interier
na facebooku nissan pomalu odhaluje části a tam je právě kus přístrojovky
2. 11. 2013 18:49
Re: Interier
linky nefunguju
Avatar - pelikoš
2. 11. 2013 16:24
Re: Interier
určitě https://www.facebook.com/photo.php?fbid=… https://www.facebook.com/photo.php?fbid=…
1. 11. 2013 22:10
Interier
Tentokrat to snad dopadne lepsie
Avatar - pelikoš
1. 11. 2013 18:01
nissan qashqai perfected
už jenom týden,moc,moc se těším na nového kaštánka :yes: