Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TEST Nissan Qashqai vs. Škoda Yeti vs. Opel Mokka

Auto Tip Klassik
Diskuze (90)
Opel Mokka vstoupil mezi kompaktní SUV s bojovně vystrčenou bradou, jenže styl nebo atraktivní ceny mu na snadné vítězství nestačí. Jak dopadne v náročném klání s konkurenčními benzinovými čtyřkolkami Škodou Yeti a Nissanem Qashqai?

Autoři názvů aut mají velkou fantazii – u Opelu pojmenují nový model po silné kávě, ve Škodě Auto po dosud nepotvrzeném obyvateli Himálaje a u Nissanu se pro změnu inspirují kočovným kmenem žijícím v Íránu. Právě model Qashqai (délka 4,33 m) před šesti lety obohatil vzrůstající segment

kompaktních SUV, který byl v roce 2009 doplněn Škodou Yeti (4,22 m). Nyní se na hřišti objevil Opel Mokka (4,28 metru), takže můžeme srovnávat...

Qashqai pohání dvoulitrový zážehový motor, který k plné práci potřebuje otáčky. Jízdní vlastnosti jsou dobré a vůz se slušně ovládá. Sportovnější styl zmaří nepřesné řízení.

Přeplňovaná čtrnáctistovka opelu ve městě a na kratších vzdálenostech ohromí živostí, jenže na dálnici jako by najednou ztratila kýžený dech. Při rychlé tempu se navíc nepříjemně zvýší hučení motoru. Řízení by také potřebovalo více citu.

Škoda Yeti má tužší podvozek a celkově působí sportovněji, čemuž pomáhá přímé a precizní řízení. K dobrému image vozu přispívá sametově běžící a zároveň tichá osmnáctistovka TSI, která se ráda nechá vyhnat do otáček a disponuje i dostatečnou silou.

A jak na tom byly benzinové čtyřkolky s konzumací paliva? Yeti v testu spotřeboval 8,8, nissan 8,5 a opel rovných 8,0 l na 100 km...

Kompletní text, včetně všech tabulek, naměřených hodnot a závěrečného hodnocení si přečtete v aktuálním Auto Tipu č. 14/13, který je právě k dostání na stáncích.

Auto Tip Klassik
Diskuze (90)
16. 7. 2013 20:55
Re: POŘADÍ
Takhle to má Nissan u všech svých modelů od nepaměti....
13. 7. 2013 12:55
Re: POŘADÍ
Chlapče, naposledy se tě ptám, ukaž mi jediný argument, který by měl nějakou váhu.

Ty si tady jen cucáš nesmysly z prstů a nejsi schopen reálně zhodnotit stav věci. A mé argumenty, které jsou podpořeny čísly a fakty budeš označovat za demagogii?

Bohajeho, podívej se na sebe!!! To je k zblití, co tu předvádíš. A ještě máš tu drzost, mi komolit nick. Ubohé! Ale chápu, když už není odkud brát, tak i todle je pro prosťáčky dobré. 8-s :no:
13. 7. 2013 02:00
Re: Yeti + TDI !
Jasně.. Výrobci budou v 21. století dávat dlouhou anténu a komplikovat přijímač jen kvůli tomu, že si chce Áda při výletu do Polska za levným jídlem s posypovou solí poslechnout zprávy o bábě pod kořenem... To dává perfektní smysl
Avatar - Ada je zase tady
13. 7. 2013 01:37
Re: Yeti + TDI !
Chlapče, když se budeš pohybovat celý týden někde po EU, tak oceníš, když si cestou poslechneš české zprávy na 270kHz... :-!
Avatar - pelikoš
12. 7. 2013 18:37
Re: POŘADÍ
původně jsem si říkal, že již nebudu reagovat na tvoje demagogický bláboly, ale možná by jsi si měl změnit nick na jelito. jinak to fakt říci nemůžu. každého napadáš, že nepíše k tématu, ale hlavně ty jsi mimo..
hawgh