Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Titan Project Basecamp: Pro přežití v pustině

Michal Fokt
Diskuze (0)
Na expedice už vám odteď bude stačit jen jedna věc - dobré auto, které má vše, co je k takovým cestám potřeba.

Jezdíte často do odlehlých míst, kde na člověka nenarazíte, zato je vcelku slušná šance, že vás v noci ve stanu něco sežere? Díky Nissanu Titan XD Pro-4X project Basecamp můžete tyhle starosti pustit z hlavy. Je to sice pouze studie a rozhodně není první svého druhu, ale co naplat, prostě se povedla.

Koncept se představil na Overland Expo 2017 West a nejde vlastně o nic jiného, než velký pick-up Nissan Titan, vybavený speciálním střešním nosičem, schopným udržet stan, jenž lze po přespání snadno složit a pokračovat zase o kus dál. Kromě nosiče je vůz vybaven balónovými 17" pneumatikami Nitto do terénu, novými nárazníky, nástavci blatníků, podvozkem se samočinným udržováním světlé výšky.

Ložná plocha pick-upu byla dále modifikována tak, aby vznikla spousta odkládacích prostorů a počítalo se i s nádržemi na vodu a palivo nebo ledničkou, vůz a jeho posádky jsou tedy na dlouhou dobu naprosto soběstační. A kdyby to bylo málo, za auto lze zapřáhnout přívěs. Úpravci automobilů tak mají určitě zajímavou inspiraci...

Michal Fokt
Diskuze (0)