Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan zahájil výrobu modelu Note pro evropský trh

Michal Fokt
Diskuze (4)
Továrna Nissanu v britském Sunderlandu dnes zahájila výrobu nové generace malého MPV Note pro evropský trh.

Výrobní závod Nissanu v Sunderlandu je druhou největší automobilovou továrnou ve Velké Británii a tato pro tamní průmysl velmi důležitá fabrika zahájila dnes výrobu malého MPV Note, jejíž spuštění si vyžádalo investice ve výši 125 milionů liber, k nimž ještě britský státní fond pro regionální růst přidal dotaci ve výši 9,3 milionu liber. Nissan tak vytvořil díky nové generaci svého subkompaktního modelu v UK 2000 nových pracovních míst, přičemž nepřímo dává v Británii práci dalším přibližně 35.000 lidem.

Nissan přijímá na nový Note se svěžím designem v duchu nové stylistické filozofie značky objednávky od července a Japonci momentálně musí uspokojit více než 14 tisíc závazných objednávek z celé Evropy. Model Note, s nímž už jsme absolvovali první kilometry, je jedním z klíčových vozů Nissanu, s nímž by měl dosáhnout svého cíle stát se nejsilnější asijskou značkou na evropském trhu.

V Sunderlandu se od dubna letošního roku vyrábí mimo jiné i elektromobil Nissan Leaf a Japonci tak z více než 80 % pokrývají evropský prodej lokální výrobou, v níž hraje britská továrna klíčovou roli. V blízké budoucnosti se zde patrně bude také vyrábět první model luxusní značky Infiniti a to na technice Mercedesu A postavený kompakt Q30.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
17. 9. 2013 16:51
jo
podle mě je to nejlepší auto segmentu.opravdu.je to asi měsíc co jsem to auto prolezl podrobně a musím uznat, že to je auto vymyšlené hlavou. zpracování, design, materiály, výbava, vše perfektní. a toho místa, hlavně vzadu. pánové co vlastní oktávku,posaďte se dozadu a spadne vám brada.
bravo note
bravo nissan
Avatar - pelikoš
17. 9. 2013 16:47
Re: novy note
viděl jsi ten interiér naživo?
Avatar - pelikoš
17. 9. 2013 16:47
no
není to dnes, ale bylo to již včera ;-)
Avatar - 3_diamanty
17. 9. 2013 11:06
novy note
je pekne auto... a doterajsi note povazujem za velmi nedocenene auto... len sa opat nemozem zbavit dojmu pri pohlade na novy note a jeho interier... ze ..... exterier je opat aspon jednu generaciu pred interierom... alebo inak povedane... interier zaostava :-| , je to len moj nazor peace