Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Nissan Note láká v druhé generaci na líbivější vzhled

David Bureš
Diskuze (8)
Mnohé prvky nového Nissanu Note jsou známé z předchůdce, celek však působí mnohem dynamičtěji.

Malé MPV japonské značky dorazilo do Ženevy v druhé generaci. Evropští zákazníci se tak automobilu dočkali až po těch japonských a amerických. V Japonsku ve vůz prodává od loňska, americká verze debutovala v lednu.

Stávající Note lákal především na praktičnost, druhá generace k tomu přidává i líbivější karoserii. Základní proporce jsou shodné s předchůdcem, díky dynamicky laděným prvkům to však Notu sluší více. Sportovnější vzhled tak naznačuje, že Nissan chtěl vůz přiblížit mladším generacím.

Materiály uvnitř se mezigeneračně změnily k lepšímu, stále však zůstávají „japonsky tvrdé.“ Interiéru dominují kruhy – vedle kruhových výdechů ventilace tvoří tlačítka na centrálním panelu kruh, podobně jako u nynější Micry. Oba automobily mimochodem stojí na shodné platformě V určené pro malá vozidla.

Před spolujezdcem se nacházejí hned dvě schránky, nejsou však příliš prostorné. Cestující na zadních sedadlech trpět nebudou, je tu dostatek místa nad hlavou i pro nohy. Z minulé generace byly zachovány praktické stolečky zakomponované do předních sedaček.

Praktické prvky zavazadelníku – dvojité dno nebo zadní posuvná lavice – byly zachovány. Zavazadlový prostor tak v závislosti na poloze zadní lavice měří na délku 59 až 75 centimetrů. Mezi podběhy má kufr na šířku 95 centimetrů. Nepraktickým prvkem je víko zavazadelníku, neotvírá se totiž příliš vysoko, lidé s vyšší postavou si tak musí při nakládání dávat pozor na hlavu.

Druhá generace Nissanu Note bude na evropských trzích nabízena s turbodieselem 1,5 dCi (66 kW) a dvěma verzemi 1,2litrového tříválce – atmosférickou (59 kW a 110 N.m) a přeplňovanou (72 kW a 142 N.m). První exempláře nového Notu se u evropských zákazníků objeví na podzim.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - pelikoš
6. 3. 2013 16:09
Re: jojo
a hlavně juke nismo ;-) :yes:
6. 3. 2013 10:47
Re: jojo
To je poprvé co s tebou budu ohledně Nissanu souhlasit, nový Note vypadá opravdu velmi dobře ;-)
Avatar - pelikoš
5. 3. 2013 20:23
hmm
[odkaz]
Avatar - pelikoš
5. 3. 2013 20:03
Re: jojo
jen to chce pořádný marketing,minulá generace byla nedoceněná
5. 3. 2013 19:51
Re: jojo
Taky to jde vidět na prodejích. V lednu už byl v Japonsku třetí - 14 500 kousků :yes: