Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová šéfka GM slíbila investovat do ztrátového Opelu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Šéfka americké automobilky General Motors Mary Barraová slíbila investovat do značky Opel. Prohlásila to na své první zahraničí cestě v nové funkci.

„Není náhodou, že jsem se rozhodla přijet do Německa,“ sdělila v Rüsselsheimu coby sídelním městě Opelu Barraová, která otěže General Motors převzala v polovině ledna 2014.

Montážní závod v Rüsselsheimu bude podle ní místem pro zbrusu nový vůz, jehož název ale kvůli konkurenci nemůže uvést. Ve zdejší továrně se už vyrábějí modely Astra a Insignia. Společnost na konci letošního roku uzavře jinou továrnu v německém městě Bochum.

Barraová Opel označila za životně důležitou součást skupiny. „Budoucnost závodu zajistíme pomocí nového modelu,“ prohlásila a dodala: „Můžete si být jisti, že to půjde ruku v ruce s dodatečnými investicemi v Německu.“

General Motors v minulosti uvažoval, že Opel prodá společnosti Magna International, pak si to ale rozmyslel. Předchůdce Barraové Dan Akerson loni přijel do Německa a zdůraznil závazek předělat image značky a uvést na trh nové modely.

Cílem General Motors je nyní vrátit ztrátový Opel do poloviny desetiletí na úroveň, kde nebude mít zisk ani ztrátu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
29. 1. 2014 10:26
No to jsem netusil
ze je Mary ceska?!
Avatar - CommonUser
29. 1. 2014 08:14
Vyvoj
Keby GM preniesol naklady na vyvoj aj za more, tak ako by sa patrilo, tak by to bolo cele o inom. Platit vysoke dane v EU sa neoplati, takze vyvoj platforiem a motorov pre celu GM nesie len OPEL. A nemusela by EU produkcia trpiet na kvalitu produktu :*)
28. 1. 2014 23:32
nevím
Opel já nevím no, pro mě to je taková neslaná nemastná značka, která dělá všechno, ale pořádně nic. Něco jako Samsung. Mraky výrobků, ale kvalitního tam není nic.
28. 1. 2014 22:25
businessplan
Idealni byznysplan pro Opel by byl zacit vyrabet auta. :-)
Avatar - Ja Prvni 123
28. 1. 2014 21:29
Re: Dobrá zpráva pro Opel
hmm.. možná.
A nebo jim tam bouchnou nějakej lacinej pick-up a budou ho prodávat v Rusku.
:-(