Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Mini se představí 18. listopadu

Jan Mička
Diskuze (0)
Nová generace kultovního Mini bude představena 18. listopadu v továrně v Oxfordu. Datum bylo stanoveno jako pocta Siru Alecu Issigonisovi, který stojí za designem vozu z roku 1959.

Nová generace Mini si odbude světovou premiéru na listopadovém autosalonu v Los Angeles. Jako základ automobilu posloužila modulární platforma UKL, která bude v budoucnu použita u všech vozů BMW s poháněnou přední nápravou. U nás bychom se mohli novinky dočkat v první čtvrtině příštího roku.

Přestože bude příští Mini zcela nový vůz, revoluci nečekejte. Interiér by měl mít stejné uspořádání jako současná generace, dle prvních fotek nedojde ani k úpravě hlavních linií karoserie. Změny však čekejte pod kapotou, kde se objeví nově vyvíjený tříválec TwinPower Turbo o objemu 1,5 litru. Ten bude Mini pravděpodobně sdílet s BMW i8. Neměla by chybět ani klasická sestava benzínových a naftových čtyřválců. Manuální šestistupňová převodovka bude i nadále v základu, za příplatek s největší pravděpodobností dostanete devítistupňový automat od ZF.

Jan Mička
Diskuze (0)