Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Jazz pro Evropu odhalena, zatím jako prototyp

Ondřej Chamilla
Diskuze (59)
Právě se díváte na třetí generaci Hondy Jazz, byť samotná automobilka ji označuje jako prototyp. Jedná se o model se zcela novou třináctistovkou určený pro Evropu.

Nová Honda Jazz se jakožto prototyp představí již příští měsíc na pařížském autosalonu a přináší s sebou karoserii, která je o 15 mm delší. Celý vůz pak má o 30 mm větší rozvor, což se pozitivně podepsalo na prostoru pro posádku. Třetí generace evropského Jazzu stojí na globální platformě Hondy s palivovou nádrží umístěnou na středu vozu, což má přinášet mimo jiné univerzálnost, větší praktičnost a výhodnější řešení úložných prostor. Ani v Jazzu nebudou chybět sedadla Honda Magic Seats.

Ve srovnání se současným modelem se má hodně změnit i pod povrchem. Honda slibuje příjemnější a pohodlnější jízdu díky novému systému zavěšení. Nebude chybět ani úspornější provoz a vyšší výkon, to vše díky zcela novému motoru s technologií Earth Dreams, benzinové třináctistovce i-VTEC se šestistupňovou manuální převodovkou nebo bezestupňovým automatem CVT. Kdy se nová Honda Jazz představí jako produkční model nevíme, podle prvních informací a fotografií je ale jasné, že tohle auto je už zcela připraveno pro sériovou výrobu. Více se dozvíme začátkem října v Paříži.

Ondřej Chamilla
Diskuze (59)
Avatar - white label
18. 9. 2014 23:15
Re: Smiešni krpci
:yes:
Díky Bohu, že i příznivec Hondy může být úplně normální...
Avatar - manitou
18. 9. 2014 23:11
Re: Úspěšná cizelace
:yes: >:-[]
18. 9. 2014 11:54
Re: Smiešni krpci
No já ti nevím. On nový Jazz je sice poskládaný z mnoha dynamických prvků (stím souhlasím), ale ve výsledku vypadá tak nějak divně. Jako by se půlka auta chtěla rozjet a druhá půlka chtěla být přibita k zemi. Jak už tu bylo znaznačeno, chtělo by to trochu větší kola (nejen disky, ale i celý průměrem a trochu je vystrčit ven), pak by to asi fungovalo o něco lépe. Ten zadek, no nevím, jak to zákazníci zkousnou.
18. 9. 2014 10:33
Re: Smiešni krpci
Mě nepřestává fascinovat, jak nad tímhle může nějaký fanoušek ještě jásat ...
Dokážu pochopit fascinaci skalních koncepty a informacemi o novém CTR a NSX. Méně už jistotu, jaké to budou pecky, ale OK, beru optimistický přístup, protože také věřím, že v Hondě stále pracují lidé, kteří umějí "kouzlit". Ale, jásat nad sportovností Jazzu u okruhové verze.... To už je jen na shovívavý úsměv.
18. 9. 2014 10:28
Re: Smiešni krpci
Stylizaci asi subjetivně beru, na tý se shodnout nemusíme. Mám na mysli sportovní flair obecně. Prostě kurnik Honda!!!