Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové mini MPV Lancie má jméno Musa

Ladislav Čermák
Diskuze (1)
Luxusní značka italského koncernu přiveze do Ženevy 4,1 dlouhý, 1,7 široký a 1,66 m vysoký pětimístný velkoprostorový vůz, technicky spřízněný s Fiatem Idea. (Doplněno)

Luxusní značka italského koncernu přiveze do Ženevy 4,1 dlouhý, 1,7 široký a 1,66 m vysoký pětimístný velkoprostorový vůz je technicky spřízněný s Fiatem Idea. Právě dnes bylo zveřejneno také nové jméno-Musa. Od Fiatu kromě topologické dispozice převezme Musa i pohonné agregáty, zpočátku dva turbodiesely (1,9 JTD 74 kW, 260 Nm a 1,3 JTD 16V Multijet 51 kW, 180 Nm) a jeden zážehový čtyřventil 1,4 l (70 kW, 128 Nm), přičemž oba slabší motory budou alternativně k dispozici s robotizovanou převodovkou, zatímco jedna-devítka bude spolupracovat pouze s manuálním pětistupňovým ústrojím.

Karoserie se stylisticky i nomenklaturně zařazuje mezi modely Ypsilon a Phedra. Z menšího si vypůjčila vzhled obou konců auta, z většího zase tvarování prostoru pro posádku. Hlavními kritérii byly při vývoji interiéru luxus a variabilita. Prvnímu bylo učiněno zadost použitím vybraných materiálů, z nichž, kromě kůže, mikrovlákna a kvalitních látek, stojí za pozornost zejména slonová kost a dřevo, a vyčerpávající výbavou (dvouzónová klimatizace, kvalitní hi-fi, multimediální centrum). Variabilita zase těží z dvou zadních a spolujezdcovy sedačky, individuálně sklopných, posuvných a vyjímatelných. Počet variant uspořádání interiéru (32) je podobně uspokojivý jako celková suma odkládacích prostor (21).

Cena ani bližší technické údaje nejsou v této chvíli k dispozici, do autosalonů by měl nový „minimaxi“ dorazit koncem léta.

Ladislav Čermák
Diskuze (1)