Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky Jaguaru: nový S-Type, nejistý osud X-Type

Libor Zezulka
Diskuze (160)
Příští generace Jaguaru S-Type bude mít hliníkové tělo, ale hliníkový podvozek zůstane doménou modelů XJ a XK. Nejistý osud čeká X-Type.

Příští generace Jaguaru S-Type bude mít hliníkové tělo, ale hliníkový podvozek zůstane doménou modelů XJ a XK. Automobilka podle amerického Autoweeku ustoupila od záměru postavit nový S-Type na zkrácený hliníkový podvozek modelu XJ a daruje nástupci, jenž bude představen na konci roku 2007, pouze hliníkové tělo. Nový S-Type se podle neoficiální zdrojů přiblíží designem třídě CLS od Mercedesu.

To by znamenalo další útok (automobil podobný CLS plánuje také Volkswagen) na pozice originálního čtyřdveřového kupé, se kterým se Mercedes-Benz trefil do vkusu zákazníků. Zato Jaguar se bude muset o své místo na slunci poprat. Plány z devadesátých let vyrábět 200 000 vozů ročně vzaly za své, místo toho Jaguar považuje za „úspěch“ 100 000 vyrobených automobilů. Nejistý osud a pravděpodobný konec čeká v roce 2008 nejmenší model X-Type.

Diskuse: Co by podle vás pomohlo Jaguaru zpátky na vrchol?

Libor Zezulka
Diskuze (160)
11. 8. 2005 22:40
Re: Omluva
Zejtra si to můžeš zkusit. Nezapomeň na závěť
11. 8. 2005 21:01
Re: Po dovolene...
11. 8. 2005 21:00
Re: MOTORY Z RC MODELŮ
Něco ti napíšu - Celá autoEvropa se dívá co kutí VW. Tomu můžeš věřit... Podle toho tvého zeleného trička tu budeš (když si dáš bacha) ještě dost dlouho... a všechno to budeš sledovat. Budeš tu ty... a VW... a pár - PÁR - dalších. Největší tu bude VW.
11. 8. 2005 20:57
Re: Po dovolene...
Auto tip té C6 věnuje tři nadupaný strany... Pak je tam náčrt Golfa combi... tak to je absolutní dělo... Šel jsem do kolen. Zadní boční aspiruje na okno století... A taky tam je článek - fanoušek GTIčka dostal k posouzení Astru OPC... tak to posoudil.
11. 8. 2005 20:46
MOTORY Z RC MODELŮ
Je to tady - dnes jsem to četl i v Auto tipu (Lonesovo oblíbený periodikum ). Vedle toho, že tam na tebe vyskočí komplet modelová řasa Golf do jéžíška 2007 tam píšou o motorech - těžiště bude ta 1.4, co jsme tu opěvovali předevčírem - to biturbo tě požena jako čistěj dvouapůllitr... Tak to je cesta... RC modely stoupaj na ceně.