Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky Škoda: Facelift Octavie v Ženevě, Yeti II ve Frankfurtu

Jan Mička
Diskuze (46)
Modernizovaná Škoda Octavia zaujme zejména dělenými předními světlomety. Druhá generace SUV Yeti se zase bude výrazně podobat sesterskému Seatu Ateca.

Následující měsíce budou pro Škodu Auto ve znamení velkých premiér. Jak jsme v minulosti již několikrát uvedli, ještě v letošním roce dojde k představení velkého sedmimístného SUV Kodiaq postaveného na modulární platformě MQB, přičemž místem činu se stane podzimní autosalon v Paříži. V prodeji by se měl vůz objevit z kraje příštího roku za dosud nezveřejněné ceny. Podle našich odhadů by se však vůz mohl „odpíchnout“ od částky okolo 650.000 Kč.

Kodiaq bude díky rostoucímu zájmu o vozy SUV pro škodovku velmi důležitý model, zapomínat se však nesmí ani na omlazovací kúru bestselleru Octavia. Spekulace hovořily o představení modernizovaného provedení ještě v letošním roce, zatím však došlo pouze na novinky v rámci péče pro modelový rok 2017. Velkého faceliftu se vůz dočká až příští rok v Ženevě, přičemž hlavním prvkem budou vertikálně dělené přední světlomety, dost možná i s diodovou technikou. Informace pocházejí od jednoho z českých prodejců.

Neméně velkou bombou příštího roku bude představení druhé generace SUV Yeti. Podle informací prodejce se vůz objeví v showroomech přibližně v prosinci 2017, což by odpovídalo premiéře na frankfurtském autosalonu o pár měsíců dříve.

Půjde v podstatě o dvojče Seatu Ateca, což znamená následující: délka okolo 4,4 metru, rozvor delší než 2,6 metru, světlá výška atakující dvaceticentimetrovou hranici (u verzí s pohonem všech kol) a litrový tříválec s turbodmychadlem coby základní motor. Vrcholnou verzi bude představovat dvoulitrový turbodiesel se 140 kilowatty párovaný se sedmistupňovou převodovkou DSG.

Jan Mička
Diskuze (46)
Avatar - Emel
26. 5. 2016 09:31
Re: PROČ??
Tak to chceš Touareg, jen o tom ještě nevíš ;-)
Avatar - rokyta.p
26. 5. 2016 00:34
Re: PROČ??
Heleďte, světla se mi nemlžili na žádném autě ať byl Husák, Havel, Klaus, nebo teď ten, co se nechá fotit na nafukovacím člunu. Tak nevím proč by jsme s tím měli nyní začínat. To je jak manuál k TSI (nebo HTP?) kde povolují spotřebu 1,5L oleje. Příště můžeme napsat rovnou, že děravá podlaha je v cajku.

Za mě chci Kodiaka 3.0 TDI s polstrovaným interiérem a NORMÁLNÍMI plasty, kde se cestující můžou cítit jako lidé. Jinak nehraju ;-)
Avatar - rohYpnol
25. 5. 2016 21:11
Re: zeby zrovna
což ovšem nemá nic společného s designem, ale s přesvědčením, že Škodu každý a levně spaví z dílů na vrakáčích, že >:-[]
25. 5. 2016 17:55
Re: vrcholna verze naftovej jedomet??
Svět musí byt krásný, když je vše černé a bílé :-) at uz to je jak chce, nafta proste je a bude. Musíš v každé diskuzi dávat najevo svůj nesouhlas s naftovými motory? Jaký to ma smysl?
25. 5. 2016 14:20
Re: zeby zrovna
Uvidime o 5 rokov v bazaroch - Octavie pojdu stale na dracku, ale po gycovitych (pardon moderne designovych) Mazdach, Toyotach a Meganoch ani pes nestekne...