Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Chevrolet Cruze na prvních fotografiích

Jan Mička
Diskuze (18)
Nová generace Chevroletu Cruze se ukáže na blížícím se autosalonu v Pekingu. O jeho tvarech víme poměrně dost již nyní.

Zatímco se současná generace Chevroletu Cruze potýká s nepříjemnými problémy a samotný koncern General Motors nařídil zastavení prodeje verzí s turbomotorem o objemu 1.4 litru, ta nová si bude moci získat kladné ohlasy již za tři týdny na autosalonu v Pekingu. Vůz by se měl podle posledních informací dostat do prodeje až v závěru letošního roku, jak bude nakonec vypadat, však víme již nyní.

Objektiv bystrého špióna totiž nikdy nespí, díky čemuž si nyní můžeme prohlédnout fotografie pořízené na parkovišti v Šanghaji. Druhá generace Chevroletu Cruze dostala výraznou příď s protáhlými světlomety, rozměrnou masku chladiče a nezbytnou LED techniku pro denní svícení. Zadní část sedanu navíc přišla o rozměrné svítilny a může se chlubit stylovou chromovanou linkou. Novinkou je také umístění třetího brzdového světla ve víku zavazadelníku.

Vyobrazený exemplář má luxusní interiér s kůží na sedadlech i přístrojové desce. Přepracovaná středová konzola navíc přišla o většinu z hromady tlačítek (na volantu jich však stále zůstalo dost) a řidič bude mít výhled na zcela nový přístrojový štít. Zdali se hodnotné provedení s koženým potahem přístrojové desky dostane také do Evropy, určit nemůžeme.

Jasno není ani v pohonných jednotkách. Zatímco současný Chevrolet Cruze používá stejné motory jako koncernový Opel Astra, zprávy z Číny hovoří o čtyřválcové patnáctistovce (83 kW) a turbomotoru 1.4 litru s výkonem 110 kW. V závislosti na zvolené pohonné jednotce by mělo být na výběr mezi manuální a automatickou dvouspojkovou převodovkou.

Jan Mička
Diskuze (18)
Avatar - Aladeen
1. 4. 2014 15:31
MIX
Pripomína mi to MIX Fordu a Kie , výsledok je Dodge dart s logom Chevroletu :-)
1. 4. 2014 10:01
Kopírka
Jestli je to něčemu podobné neřeším.....doba je taková.Důležia je cena,kvalita, spolehlivá technika, no a pro výrobce kolik toho prodaj.Tož tak. :-)
Avatar - sendador
1. 4. 2014 07:00
Re: no
Asi pred mesicem jsem ho videl v Praze, s nemeckymi znackami, v cervene barve a byl to fesak! Klidne by ho tady mohliprodavat s fiatim logem, urcite by byl prijat lepe nez treba Thema.
Avatar - chalan66
1. 4. 2014 01:08
Fakt
Fakt úplny FORD. Od pôvodného konceptu to má ďaleko ! Nie je škaredý, ale Ford !! :-)
Avatar - miromen
1. 4. 2014 00:32
Re: viva la corea
Přesně jak pišeš....když jsem se na foto podival tak si řikam to je Focus ale prd Ceed takže CeedFocus. Darta jak je vyše zminěny v tom nějak nevidim.