Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Citroën Berlingo a Peugeot Partner

Ondřej Šuch
Diskuze (1)
I u nás populární dvojice Berlingo/Partner se dočkala omlazení. Téměř tisícovka vyrobených aut denně svědčí o zdravém optimismu výrobce...

950 vozů denně - taková je produkce automobilky ve španělském Vigu, kde se začaly vyrábět nové modely oblíbených vozů Citroën Berlingo a Peugeot Partner.

Už přes 800 000 vozů značky Citroën Berlingo brázdí silnice celého světa. Z tohoto počtu je kolem 420 000 v osobní verzi. Výroba vozů Peugeot Partner už dosáhla hranice 564 000 kusů.

Zcela nová je příď s rozměrnými předními světlomety se skly z polykarbonátu. Přední kapota je horizontálnější (přední část kapoty byla zvýšena o 40 mm) a více zvrásněná a nárazník zaoblující přední část se lehce zvedá do bočních stran a přispívá k větší ochraně vozu. Nová velká maska chladiče podtrhuje charakteristické linie kapoty.

Zcela nově je pojat také interiér vozu. Cílem této změny byla snaha o vytvoření co největšího počtu odkládacích prostor. Volant pochází z modelu Xsara včetně možnosti ovládání audiosoustavy pod volantem a velkého displeje uprostřed palubní desky. V celém voze přibyly odkládací prostory, včetně tří držáků na nápoje ve středové konzole.

Kabelový systém multiplex umožnil v novém Berlingu využít např. i funkce zpožďování rozsvícených světlometů nebo vnitřního osvětlení nebo automatického zapnutí zadního stěrače při zařazení zpátečky.

Ondřej Šuch
Diskuze (1)