Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes G bude radikálně jiný. Na co se máme připravit?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Mercedes-Benz nemůže třídu G modernizovat do nekonečna a tak se v příštím roce dočkáme nové generace. Ta má za tradičním vzhledem ukrývat řadu zásadních změn.

Mercedes-Benz třídy G je s námi od roku 1979, a i když jej mateřská automobilka neustále udržuje nejrůznějšími úpravami designu i techniky v kondici, jsou jeho dny již údajně sečteny.

O příchodu nové generace se objevují více či méně zaručené zprávy poměrně pravidelně posledních pár let. Ty nejnovější informace přináší severoamerický Road & Track, který uvádí, že premiéra nové třídy G se má odehrát v příštím roce na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Novinka má v případě designu jít údajně ve stopách současného provedení, ale díky hojnějšímu využití hliníkových slitin má být její hmotnost až o 300 kg nižší.

Celková šířka vozu se pak má navíc zvětšit o 100 mm, aby se zlepšila stabilita v terénu i při jízdě po silnici při vysokých rychlostech, jichž mají dosahovat především připravované ostřejší verze AMG.

Pod kapotou máme očekávat nové řadové šestiválce značky Mercedes-Benz, které mají spolupracovat s devítirychlostní automatickou převodovkou 9G-Tronic a pohonem všech kol. Pro dosažení nižší spotřeby paliva má být vedle systému start-stop použita i deaktivace válců.

Víceméně při starém má zůstat i šasi s ocelovou rámovou konstrukcí. Přední náprava dostane tří-, případně čtyřprvkové závěsy, řízení se pak může těšit na moderní elektromechanický posilovač.

V interiéru mají proběhnout rovněž masivní změny a cestující si mají užívat komfortu ve stylu současné C-Klasse série W205. Očekávat máme více prostoru pro nohy, nejmodernější asistenční systémy a diodové osvětlení vně i uvnitř.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
11. 11. 2016 11:22
Doufám, že ....
.... změna hlavně přinese konečně umístění pantů dveří zvenku dovnitř. U ostatních aut už je to běžné tak 70 - 80 let.

Pokud géčko stojí denně pod širákem a jezdí i v zimě, je jen otázka času - přibližně roku, dvou - než začnou závěsy dveří zarezávat až tak, že nezbývá než je začít pravidelně obíhat i několikrát ročně s olejničkou. ;-\ To mi vadilo moc.

U mercedesky, jejíž cena je dnes ve špici schopna atakovat cenu třeba i přes 7 míčů v základu, to nevidím jako úplně ok řešení. Víc toho ale géčku zase zásadně vytknou moc nejde, snad až na aerodynamiku a cenu a obojí je u takové káry jaksi druhořadé.
Avatar - Gasoline
11. 11. 2016 07:04
Radikálně?
Takže ho odlehčí a dají nový interiér. To má být radikální změna?
Ale to je dobře. Jeden s posledních mohykánů s rámem. A pak že to nejde, viď Land Rovere!
Avatar - 125S
10. 11. 2016 21:56
G
Takhle by mohl vypadat zajímavě, uvidíme s čím Mercedes přijde.
Avatar - Ada je zase tady
10. 11. 2016 21:55
Skutečný vůz třídy G
bude mít i v novém modelu ruční brzdu. Ale: je opravdu potřeba dokonalý vůz měnit?