Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Range Rover na prvním videu

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Podobu čtvrtého pokolení Range Roveru už známe. Nyní se představuje na prvním oficiálním videu.

Nejprve připomeňme pár základních dat. Vlajková loď Land Roveru se sice rozměrově zvětšila, oproti třetí generaci ovšem ztratila na váze o 318-420 kg podle specifikace díky hliníkové samonosné konstrukci karoserie a podvozku. Ten je sám o sobě o 39 % lehčí v porovnání s předchůdcem. Nové je vzduchové odpružení a pohon všech kol se systémem Terrain Response 2 Auto, který dokáže monitorovat okolí a nastavit jízdní režim podle aktuálních podmínek.

Range Rover se zvenčí změnil naoko jen minimálně, poznávacím znakem jsou světlomety do obráceného L. V modernějším interiéru pak nabídne zadním cestujícím více místa pro nohy. Nabídku motorů už můžeme brát jako oficiální. Čítá pětilitrový zážehový vidlicový osmiválec s atmosférickým sáním i v mechanicky přeplňované variantě, turbodiesely budou zastupovat agregáty V8 a V6.

Land Rover vydal toto kratičké, sotva půlminutové promo video k premiéře, která se odehraje 6. září 2012 v Londýně. Tu výstavní si ovšem novinka odbude až v Paříži mezi 29. zářím a 14. říjnem letošního roku. V USA se začne prodávat ještě v prosinci, v Evropě zřejmě až se začátkem letopočtu 2013.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - PeterLuk
18. 8. 2012 11:22
Re: Nič moc..
Ja netvrdím, že je to facelift. Akurát som si myslel, že sa od dvojky trochu odlíšia. Teda, nie že by som nevedel o tom, že RR ide cestou evolúcie, ale proste som od neho čakal trochu viac. ;-)
18. 8. 2012 08:00
Re: Nič moc..
Facelift a 400kg dole? Úplně nová struktrura? Pak je facelift každá generace 911.

Přelož si co znamená facelift a pak se zastyď.

Range Rover musí vypadat jako Range Rover a tenhle je o víc než generaci designově dál.
Avatar - Warrual
17. 8. 2012 18:23
Re: Nič moc..
Spíš nic než moc.....zpatlali to stejně jako Nissan Pathfindera :-(
Avatar - PeterLuk
17. 8. 2012 11:30
Nič moc..
Teda, nič moc.

Po Evoque som čakal ďalší krásny Range Rover, ale toto má podľa mňa bližšie k faceliftu či fotomontáži, než k novej generácií.
Príliš mi pripomína ten starý, svetlá z Evoque sa tam podľa mňa nehodia... Príliš kombinuje modernu s klasikou. Ale inteiér je pekný.