Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Suzuki Swift 2018 prozrazen! Půjde cestou evoluce

Michal Fokt
Diskuze (9)
Suzuki má trošku problémy s utajením chystané nové generace swiftu, teď špion pořídil obrázek produkční verze.

Jak bude vypadat nové Suzuki Swift, víme už více než půl roku a to díky úniku nákresů z dealerské konference. Tehdy se údajně jednalo o model Sport, s ohledem na minimální vizuální změny běžného a sportovního swiftu se však dalo očekávat, že rozdíly nebudou moc velké. Teď ale Japoncům utekl swift podruhé a jak vidno, rozdíly jsou větší, než byste čekali.

Jarní Swift Sport působil opravdu drsně a agresivně, jenže tato standardní verze nijak zvlášť nezaostává. I ona má poměrně dravou příď, ale i přesto se od sebe oba modely dost výrazně liší. Suzuki totiž kompletně změnilo příď, kromě jiných nárazníků má standardní verze i zcela jinou masku chladiče, beze změny tak zůstaly pouze světlomety.

Je tedy otázkou, zda obrázky z jara neukazovaly nějaký vývojový mezičlánek a jestli se náhodou na produkční Swift Sport nedíváme právě teď. Zdá se mi to dost pravděpodobné, ale jistotu budeme mít až později. Už teď ale můžeme počítat s příchodem nových benzinových turbomotorů BoosterJet, přičemž ten větší o objemu 1,4 l se 140 koňmi a 220 N.m bude patrně vyhrazen verzi Sport. Oficiální představení proběhne nejspíš v březnu na ženevském autosalonu.

Michal Fokt
Diskuze (9)
8. 12. 2016 15:49
Re: To asi..
Minulý měsíc jsem objednával nového S-Crosse a bavil jsem se s prodejcem i na téma nový Swift Sport, protože bych příští rok chtěl koupit nějaké zábavné malé auto, jako druhé do rodiny. Prodejce mi řekl, že bude dražší než stávající generace, protože z kapacitních důvodů se přesouvá vyroba nové generace Swiftu do Japonska, v Maďarsku zůstává jen Vitara a S-Cross, do kterých se posílají nové benzinove turbomotory už hotové a vyzkoušené přímo z Japonska.
Avatar - Wojta101
8. 12. 2016 15:46
Re: To asi..
hele a kde se vyrábí Ignis? Taky má platformu z Balena...
Avatar - Wojta101
8. 12. 2016 15:44
Re: To asi..
A proč myslíš, že by to ztratilo šmrnc? Ten litr (Swift už kdysi měl tříválcový litr) jede v Baleno náramně a totálně změnil charakter auta proti té 1,2 (v mých očích k lepšímu). ta dvanáctka si je dost podobná (Swift vs Baleno). A vzhled mě přijde ok, hlavně interier se designově povedl, co jsem viděl spy photos. NO a jestli to budou tahat z Japonska, tak jsem zvědav, co bude stát.. Ale už jsem měl dvě japonská Suzuki, tak proč nepokračovat >:D
8. 12. 2016 15:24
uz len spravne necenit!
U Ignisu, ktory bude o par tyzdnov a vyzera byt super autickom, mozem po pohlade do polskeho cennika uz teraz povedat, ze to bude prepadak, minimalne vo V4, kedze stoji rovnako resp. viac ako baleno.

Ak bude novy swift stat ako ten sucasny, t.j. do 10000 EUR so slusnou vybavou, tak to bude aj predajny uspech. Ak sa bude hrat na lifestylovku ako Ignis, tak ho sem skoda importovat... Osobne si myslim, ze bude z Indie ako Baleno.
8. 12. 2016 15:17
Re: To asi..
Fakt? To cumim, mozna jsem ty internety blbe pochopil.. Z prvni ruky jsem mel jen to ukonceni v Madarsku a cisla. Nejak jsme zil v tom, ze kdyz to ma nejak sdilet platformu s Balenem, budou to delat taky v Indii. Mel bys nejakej odkaz, pls?
Tak teda mozna budou zase delat Maruti Swift v Indii a zbytek v JP.