Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Touareg zachycen v Číně. Takřka bez maskování!

David Bureš
Diskuze (10)
Vzhled třetí generace Volkswagenu Touareg se inspiruje konceptem T-Prime GTE. Technika bude i nadále sdílena s Audi Q7 a Porsche Cayenne.

Volkswagen aktuálně významně rozšiřuje svoji nabídku SUV, letos dorazil až sedmimístný Tiguan Allspace a brzy na český trh přijde i kompaktní SUV T-Roc. Automobilka ale nezapomíná ani na model, který byl v jejím případě prvním SUV v nabídce. Příští rok se začne prodávat třetí generace velkého modelu Touareg, jejíž prototyp byl nedávno zachycen v Číně. A to takřka bez maskování!

Snímky potvrzují dřívější zprávy, že design nadcházejícího Touaregu bude vycházet z loňského konceptu T-Prime GTE. Silueta bude prakticky zachována, velice podobná bude také maska chladiče, která jako jeden z mála detailů auta zůstává zakrytá. Její řešení by každopádně mělo navazovat na Arteon.

„Pro Touareg je to velký skok. Má vlastnosti, které pro Volkswagen označujeme za prémiové – je mladý, konektivní a cool. To byly naše hlavní myšlenky,“ prohlásil dříve o novém Touaregu Elmar-Marius Licharz, vedoucí Volkswagenu v oblasti středních a velkých automobilů.

Základem automobilu bude platforma MLB Evo, sdílená s dnešní generací Audi Q7 a Porsche Cayenne. Pokračuje tak trend, Touareg totiž s předchůdci těchto aut sdílel techniku i v minulosti. Hlavní výhodou nové architektury bude nižší hmotnost, a to díky rozsáhlejšímu využití hliníku.

Motorová nabídka má čítat čtyřválce a šestiválce. Benzinovým základem má být 2.0 TSI, zatímco mezi vznětovými agregáty má jít o 2.0 Bi-TDI. V úvahu přitom připadá i nasazení dvoulitrového turbodieselu s elektrickým kompresorem, což by bylo obdobné řešení jako u čtyřlitrového vznětového osmiválce v Audi SQ7. Z šestiválců půjde o 3.0 V6 TDI a 3.0 V6 TSI. Jednotky budou spárovány s osmistupňovým automatem od ZF, počítá se i s nabídnutím (čtyřválcového) plug-in hybridu a k dispozici by mohl být i čtyřlitrový dieselový osmiválec.

Třetí generace Volkswagenu Touareg bude podle dostupných zpráv představena světu v únoru 2018, výstavní premiéra se odehraje na březnovém autosalonu v Ženevě. Příchod na trh pak nebude trvat nijak dlouho, prodej má odstartovat někdy na začátku léta.

Nový Touareg má být jednou z mnoha chystaných SUV novinek Volkswagenu. Příští rok dorazí ještě malý crossover T-Cross, spekuluje se také o větším modelu než Touareg. Chystá se také elektrický crossover (někdy kolem roku 2020) a stále vyloučeno není ani „SUV kupé“ odvozené od Tiguanu.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - white label
27. 11. 2017 23:00
Re: Technika NEW Touarega
Překladač: "Dieselová verze 3,0 litru V6 o výkonu 270 koní je považována za nastavenou, druhou je benzínový motor s pravděpodobností 340 koní. Zásuvný hybrid bude pravděpodobně kombinovat čtyřválcový turbo (252 koní) s elektromotorem o výkonu 100 kW. Výkon systému by měl činit 381 koní, čistý elektrický rozsah na 50 kilometrů - dokonce i motor V8 bude zpět, nejistý je čtyřválcový motor jako základ bez hybridní podpory...
[odkaz]
Avatar - white label
27. 11. 2017 22:53
Re: Fotka 3, zadní světlo, je tam obrys světla jiného tvaru
Jasně, že je to přelepené zhruba na tvar světel současné generace.
Pod přelepením (je to i vidět) je přibližně tohle:
[odkaz]
Na trh by měl nový Touareg přijít v červnu 2018.
Avatar - PepaJ
27. 11. 2017 20:03
Touareg
A zase dalsi nudna krabice na kolech..uff
27. 11. 2017 19:45
Re: Technika NEW Touarega
Hybrid bude:

[odkaz]
Avatar - Ada je zase tady
27. 11. 2017 19:33
Re: Technika NEW Touarega

"Definitivně přijde o analogové budíky." A je vymalováno!

Dementní extravagance! :no: :no: :no:

Navíc to nějak tahá břicho po zemi :no: