Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odbory přerušily jednání o smlouvě, Hyundai pak zvýšilo mzdy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)
Vedení nošovické továrny Hyundai se rozhodlo od 1. dubna plošně zvýšit zaměstnancům mzdy v průměru o 3,2 procenta.

Vedení továrny Hyundai v Nošovicích reagovalo na rozhodnutí odborářů předat jednání o kolektivní smlouvě po sporech o výši platů zprostředkovateli. Odboráři se totiž se zaměstnavatelem na platech nedohodli ani po dvanácti jednacích kolech.

Předseda odborové organizace Kovo v Hyundaii Radek Kuchař oznámil, že rozhodnutí vedení továrny je důsledkem toho, že odbory společnost dotlačily k tomu, aby mzdy zvedla. Na začátku jednání podle něj firma nabízela zvýšení jenom o 1,4 procenta. "Jejich poslední nabídka byla tři procenta," řekl Kuchař. Odborová organizace Kovo navrhovala plošné navýšení základních mezd o 1000 korun.

Ke zvýšení mezd v průměru nejméně o 3,2 procenta se firma rozhodla vzhledem k naprosto nekonstruktivnímu postoji odborů, založenému na nerealistických představách o mzdových nárůstech. Opatření je prý jednostranné a nebude mít vliv na výsledky jednání před zprostředkovatelem.

Pokud budou sjednané mzdové podmínky vyšší než 3,2 procenta, bude zaměstnancům zvýšení přidáno dalším dodatkem k pracovní smlouvě. Pokud by byl nárůst nižší než 3,2 procenta, nebude zaměstnancům, kteří aktuální dodatek podepíší do konce měsíce března, mzda snížena, ale bude jim nárůst o 3,2 procenta ponechán.

Průměrný hrubý měsíční příjem ve slezské továrně činil loni 30.094 korun, přičemž v dělnických profesích to bylo 27.700 korun. Loni mzdy zaměstnancům vzrostly průměrně o tři procenta. Průměrná mzda v celém Moravskoslezském kraji loni činila 23.212 korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)
Avatar - rokyta.p
29. 3. 2014 12:42
Re: ???
tam dělají podvody nejen na hygienu :-(
Avatar - rokyta.p
29. 3. 2014 12:35
Re: Platy :)
Gilgítku, taky jsem tvoji p*ču neviděl, ale věřím že ji máš >:D
Avatar - Magister
28. 3. 2014 10:54
Re: ???
Víc než bych chtěl.
Avatar - vabis
28. 3. 2014 07:59
Re: ???
Pravda je relativní, čísla z panoptika bohužel ještě víc. Článek popisuje děvče mladé, v rozpuku, navštěvující občas aerobnik, hovořící 3 světovými jazyky, přítulné, věrné, to které vám sexuálně nikdy neřekne ne. Wau, super že? … Ovšem do té doby než si k ní najdete fotografi [odkaz] . Mno, a s tím je to stejné.

Kde by ty peníze vzali? Dělnici nastupují za 14, thpčka za 22. Korejec „bílé cvičené opici“ nepustí ani pentilku či žrádlo do koníka navíc. Vytýkací dopis, že si někdo dovolil použít erární kávu z kuchyňky mluví za vše. Ale nešiřme chiméry, novinář má být tvor investigativní (nikoli jen mnohdy kopírovat anglicky psané periodiky). Takže díky tomu, že se v automotive od Martonellu po Kalugu většina známe, tak k danému tématu napovídám, že mzdovky sedí v panoptiku na open offisu zcela vpravo separe.

Pokud chcete něco zjistit, je třeba vyslat hocha do cca 25 let. Na ty totiž hlavní mzdovka, taková černovlasá, říkejme jí třeba paní Hana nesmírně ujíždí. Problém je, že už není milf ale pořádné mature a nedávná svatba s jedním takovým bavila facebook poloviny (nejen) jejich zaměstnanců. Paní to je Váš vnuk? Ne, manžel! Nicméně právě zde dostanete potvrzení (či cca 10-tého v měsíci si se štosem svých papírů „náhodně“ odnesete i pár cizích výplatnic) tak zjistíte, že realita je skoro poloviční. Uváděná čísla odpovídají tak cca superhrubé mzdě…. Ale Hus za pravdu taky trpěl.
Avatar - rokyta.p
27. 3. 2014 23:36
Re: ???
o jaké korektní komunikaci může placený diskutér mluvit??? 8-s