Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odolné sklo Gorilla Glass se brzy objeví i v automobilech

Michal Fokt
Diskuze (21)
Ze smartphonů známé poškrábánívzdorné a nerozbitné sklo Gorilla Glass se už příští rok stane standardem u jednoho highendového automobilového výrobce... a to nikoli na dotykovém displeji.

S rozmachem smartphonů a tabletů se objevil nový fenomén - firmou Corning Inc. patentované laminované sklo Gorilla Glass, s PVB (polyvinyl butyral) fólií, která zajišťuje značnou odolnost proti rozbití a poškrábání, které už v současnosti slouží ve více než 1,5 miliardě zmíněných přístrojů.

Nyní se toto sklo chystá k další expanzi a v hledáčku je automobilový průmysl. Ne, že by v tomto případě šlo o nějak zásadní novinku, laminované sklo představil v automobilech Henry Ford už v roce 1919, ale tenoučké Gorilla Glass představuje dnes naprostou špičku v oboru a jeho použití logicky přináší výhody v podobě úspory váhy.

Toho by měl už příští rok využít dosud neznámý "highendový" výrobce automobilů, jenž by z tohto skla měl mít nejen čelní sklo, ale patrně i zbývající prosklení. ...a kdoví, dost možná i tu dotykovou obrazovku palubních systémů. Jaký je váš tip - kdo by mohl být onou tajemnou automobilkou?

Michal Fokt
Diskuze (21)
14. 6. 2013 13:24
Re: hm
Mimo jiné...taky bingo ;-) z mobilů pomalu vytlačí Gorillu safír tak je potřeba najít nové příležitosti :-)
14. 6. 2013 12:26
Re: Dobře já TIPUJI..
Já tipuji Cadillac. :-)
Avatar - eniel lorien
14. 6. 2013 11:40
myslim
že Tesla motors...
14. 6. 2013 10:44
Co třeba
Zil :-!
Nebo že by Dacia?
14. 6. 2013 10:41
Re: přemýšlím
co z toho, když mu poškrábou lak :-!