Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Okruh Nürburgring přišel o pořádání Velké ceny Formule 1 v roce 2015

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Německá Grand prix Formule 1 se tento rok nepojede na nové části okruhu Nürburgring v pohoří Eifel, jak se původně očekávalo. Tuto informaci přinesl německý deník Bild.

Známý německý okruh Nürburgring se měl stát hostitelem závodu Formule 1 v letošním roce, obvykle se totiž při německé Grand prix střídá v pořádání s Hockenheimringem. Podle deníku Bild se tak však ale nestane, na Honkenheimringu by se měla jet i letošní Velká cena F1.

Capricorn, současný správce Nürburgringu, tuto zprávu potvrdil, údajně není na letošní rok podepsán žádný kontrakt. Že se pojede v Hockenheimu, potvrdil i Bernie Ecclestone a zároveň dodal, že to „Nürburgring být nemůže, protože tam nikdo není“.

Ještě dodejme, že novým většinovým, konkrétně dvoutřetinovým vlastníkem areálu slavného okruhu, kde je i oblíbená Severní smyčka, je ruský miliardář Viktor Charitonin. Zatím není jasné, jaké plány bude Charitonin s okruhem mít. Někteří fanoušci se samozřejmě bojí konce veřejných jízd na Nordschleife.

Dřívější vlastník se ale smluvně zavázal k tomu, že na Nürburgringu bude zachován stejný režim jako doposud, což je podmínka, kterou by měl ruský miliardář dodržet. I nadále tak platí, že se na okruhu, jež si oblíbily automobilky pro testování, může za poplatek projet kdokoliv.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)