Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa Color Edition v nové sportovní verzi Switch

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Opel rozšiřuje nabídku provedení modelu Corsa Color Edition o sportovně laděnou verzi Switch.

Opel Corsa Color Edition Switch má podle automobilky zaujmout zákazníky toužící po stylovém voze s nepřehlédnutelným sportovně laděným exteriérem. Nová verze Corsy bude k dispozici ve třídveřovém i pětidveřovém provedení.

Zákazníci mohou u Corsy Color Edition Switch vybírat ze tří laků karoserie - bílé Casablanca, červené Magma a žluté Melon. Ve všech třech případech lak doplňují dva podélné černé pruhy na kapotě, zatímco střecha je černá a táhne se přes ni dvojice pruhů v barvě karoserie. V černé barvě jsou u verze Switch i standardní 17palcová litá kola a kryty vnějších zpětných zrcátek.

V interiéru jsou součástí standardní výbavy Corsy Color Edition Switch hliníkové sportovní pedály, sportovní sedadla, multifunkční sportovní volant obšitý kůží a zatmavená zadní boční okna. Rádio s CD přehrávačem podporuje MP3, zatímco USB vstup je za příplatek.

Stejně jako ostatní varianty Corsy Color Edition obsahuje standardní výbava verze Switch chromovanou koncovku výfuku a především snížený a sportovně naladěný podvozek.

Opel Corsa Color Edition Switch bude stejně jako v červnu představené varianty All Black a All White nabízena mimo jiné i s novým přeplňovaným benzinovým čtyřválcem 1,4 turbo ecoFlex o výkonu 88 kW (120 k). Tento motor má být od letošního léta dostupný i pro ostatní verze třídveřové i pětidveřové Corsy.

Přeplňovaná čtrnáctistovka disponuje maximálním točivým momentem 175 Nm dostupným od 1750 do 4800 min-1. Motor je kombinován s pětistupňovou manuální převodovkou a systémem start-stop.

Akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne Corsa s tímto motorem za 10,3 s a dosahuje maximální rychlosti 195 km/h. Obě karosářské verze v kombinovaném cyklu dle evropské normy spotřebují 5,5 litru benzinu na 100 kilometrů a mají emise CO2 129 gramů na jeden kilometr.

Ceny Corsy Color Edition Switch začínají v Německu na částce 15.095 euro (zhruba 385.000,- Kč) za vůz s benzinovým motorem o objemu 1,2 l a výkonu 51 kW (70 k).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
12. 7. 2012 13:35
Re: Corsa zraje jak víno...
Hm, nezlob se na me, ale opruhovane auto s 0-100 za 10.3 ... tohle mel 20 roku tomu nazpet muj MB w123 230E z roku 1978 a to bylo vsecko mozne, jenom ne sportak.
A od te doby jsem zadne pomalejsi auto neridil, protoze se mam rad, protoze se provoz se vsemi temi TDi cky podstatne zrychlil a protoze nechci pul hodiny planovat kazde predjeti a pak mit sevrene pulky, jestli to stihnu.
;-)
11. 7. 2012 19:10
Corsa zraje jak víno...
... Je topřád lepší a lepší. Už jsem se lekl, že půjde zas jen o designovou edici, ale budiž jí ke cti, že nabízí taktéž 1.4t 120k. Takže narozdíl od Adama , za mě super ;-)