Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel omezuje výrobu Adama a Corsy

David Bureš
Diskuze (15)
Stylové miniauto Adam mělo být pro Opel klíčovým modelem. Jeho prodeje ale zatím nejsou nijak závratné.

Automobilka Opel během října omezí výrobu ve svém závodě Eisenach, kde se vyrábí modely Adam a Corsa. Důvodem pozastavení výroby je nižší poptávka evropských zákazníků způsobená pokračující krizí.

Zástupci Opelu odmítají dřívější spekulace, že se Adamovi prodejně příliš nedaří. Mluvčí německé automobilky tvrdí, že důvod omezení výroby je především v nižší poptávce po Corse, jejíž současná generace je na trhu už od roku 2006. V současnosti výrobce pracuje na její modernizaci.

O prodejích Adama představitelé Opelu tvrdí, že jsou v pořádku. Nijak závratné ale nejsou. Od ledna do července Opel vyrobil na 41.000 Adamů, za tu dobu podle analytické společnosti JATO Dynamics prodal na evropských trzích 27.214 exemplářů tohoto auta. Na skladech tak zůstává spoustu kusů.

Na českém trhu se za prvních osm měsíců roku prodalo 24 Adamů. Německé miniauto si tak u nás vede výrazně hůře než jeho hlavní konkurent – Fiat 500. Za tu dobu se v Česku prodalo 91 kusů pětistovky.

Corsa je na tom na tuzemském trhu výrazně lépe než Adam. Od ledna do srpnu se u nás prodalo 629 kusů Corsy.

Adam je přitom jeden z klíčových modelů pro Opel. Automobilka jím oživila svoji nabídku, pomocí nových modelů (vedle Adama ještě Mokka a Cascada) se chce konečně vypořádat s finančními problémy, které ji v minulých letech trápily. Nové modely mají nalákat více zákazníků.

David Bureš
Diskuze (15)
4. 10. 2013 21:28
Re: zda sa mi ze nemecky pokus
Adam... To je to auto, nad kterým jsi tady při uvedení onanoval a vykřikoval jsi,že to je absolutní bomba a budoucí prodejní trhák, kterej všechny ostatní srazí na kolena??? >:D Vidím, že jsi změnil názor... >:D
Avatar - romgator
4. 10. 2013 19:18
Mokka, Cascada a Adam
první dva se moc povedly. Do Cascady jsem se zamiloval a Mokka je i můj šálek kávy. To se už o Adamu říct nedá. To auto mi nějak nezapadá do profilu značky. Byla by škoda, kdyby si to Opel pohnojil špatným modelem. Zvláště modelem od kterého si moc slibují.
4. 10. 2013 16:27
Re: zda sa mi ze nemecky pokus
No...

Tak jak Toppera nemám moc v lásce (kvůli tomu, že má pro mne nepochopitelnou radost z úspěchu korejských přivandrovalců) tady to trefil přímo na srdíčko...

Ostatně... i zastánci Opelu mohou kopat nožičkama jak chtějí, ale pokud je pravda, že jich prodali 27 000, tak je to docela (bulvár nebulvár) v situaci v jaké opel dlouhodobě je, docela katastrofa, zvlášť když vememe v potaz, že to auto nestálo opel málo peněz (vyvíjeli ho z nuly)...

Mimoto, dobrovolně se hlásím mezi ty, co tvrdili, že to tak bude..., takže... mám z toho i z tohoto důvodu radost...

Mimoto... jestli to auto jede nějak úžasně a nebo ne, není v této třídě kdoví jak zásadní... Můžu tě ujistit, že jízdní vlastnosti F 500 jsou na tu třídu auta dost dobré (pokud tam někdo nehodí 17 palcový kola), takže tohle není parametr, co by o prodeji modelu v této třídě rozhodoval...

A tady rozhoduje styl a image.. a toho má Fiat 500 i 5 let od uvedení na trh 12 x víc než tento Adam... (tím netvrdím, že by byl špatným autem, může být klidně i v některých parametrech lepším autem, ale to je prostě málo).
Avatar - 3_diamanty
4. 10. 2013 15:33
Re: zda sa mi ze nemecky pokus
projet? a na co?

pomozem tym nejako k uspechu tohto metrosexualneho auta? 8-s

f 500 moze byt v klude.... :yes: :yes: :yes:
4. 10. 2013 15:32
Re: Prej krize...
Jojo, tak tak.