Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Signum – Business Class od GM

Vitek
Diskuze (10)
Na základě nového Opelu Vectra, který se nedávno začal prodávat i v České republice, postavil Opel velký stylový hatchback Signum.

Vůz, který se představí ve světové premiéře na Ženevském autosalónu na jaře příštího roku, přijde na trh do České republiky v létě 2003. Signum by svým originálním designem, variabilitou zadních sedadel, bohatou výbavou a širokou nabídkou nových vyspělých motorů měl do showroomů automobilky Opel přivést úplně nové zákazníky, kteří by jinak o koupi vozu této značky neuvažovali.

Opel Signum představuje syntézu atraktivního vzhledu, vysoké jízdní dynamiky a praktičnosti. Postaven na základě Vectry je Signum 4,63 metru dlouhý a rozvor kol činí plných 2,83 metru. Automobil je tak o 40 mm delší než sedan Vectra a rozvor je delší o nemalých 130 mm. Právě velký rozvor kol je klíčovým znakem nového vozu. Na zadních sedadlech je tolik místa, že snesou srovnání s limuzínami nejvyšší třídy. Vůz je pětimístný, ale páté místo uprostřed je míněno jako nouzové. Prostřední sedačka se totiž dá sklopit a slouží tak jako opěrka pro ruce a odkládací polička. Opěradla zadních sedadel se dají sklopit až do úhlu 28 stupňů. Cestující na zadních sedadlech jsou dále hýčkáni malou ledničkou, čtecími lampičkami, připojením pro přenosný DVD přehrávač, držáky nápojů a dálkovým ovládáním audioaparatury vozu.

Zavazadlový prostor pojme nadprůměrných 480 l zavazadel.

Jako Opelova vlajková loď ve střední třídě dostane Signum též několik luxusních doplňků jako adaptivní světlomety svítící do zatáček s bi-xenonovou technologií či odvětrávané přední sedačky.

Signum bude poháněn novými motory, které zde slaví svou premiéru: jde o benzínový čtyřválec s přímým vstřikováním paliva o objemu 2,2 litru s výkonem 155 k (114 kW), dále půjde o nový přeplňovaný čtyřválec, který z objemu 2 litry dává výkon 179 k (129 kW) a hlavní hvězdou je masivní turbodieselový 3.0 V6 s technologií Common Rail, jehož nejvyšší výkon je 177 k (130 kW).

Opel Signum je tedy vozem pro dobře situované individualisty, kteří dopřejí svým dvěma dětem pohodlné svezení a množství zábavy na zadních sedadlech.

Vitek
Diskuze (10)