Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PAL-V: Pojízdný vírník má 170 kW a stojí 500.000 eur (2x video)

Jan Mička
Diskuze (12)
Je to jako sen – jedete po silnici, a když potkáte kolonu, roztáhnete křídla a vyletíte do nebe. Svého snu můžete dosáhnout s holandským strojem jménem PAL-V, bude vás to však stát spoustu peněz.

Vize o automobilu, který může při splnění podmínek také vzlétnout, rozhodně není nová. Nedávno jsme například byli na představení slovenského výrobku jménem AeroMobil 3.0 a byli celkem udiveni, co takový stroj dokáže. Další alternativa však přichází z Holandska. Nese název PAL-V a jde o vírník, se kterým se můžete prohánět i po silnici.

Pokud vám základní tvar kabiny něco připomíná, vězte, že se jedná o podobný koncept jako u „naklápěcí“ tříkolky Carver. PAL-V stojí na motocyklových kolech, hmotnost není ani 700 kilogramů, a výrobce prý považuje za bezpečné zatížit jej dalšími zhruba 230 kilogramy. Kabina je dvoumístná, pokud tedy posádka „zabere“ zhruba 150 kilogramů, stále zbývá dostatečná rezerva pro zavazadla.

Oficiální tisková zpráva neuvádí, jaký agregát slouží k pohonu vírníku, mělo by se však jednat o turbomotor o výkonu 170 kW, což bohatě stačí k pokoření stokilometrové rychlosti za méně než osm sekund a k rozjetí až na 180 km/h. Zajímavostí je, že k bezpečnému vzletu potřebuje PAL-V rovinku dlouhou 165 metrů (jde to i z rychlosti 50 km/h) a při přistání si vystačí s pouhými třiceti metry. Díky spotřebě okolo 8,3 l/100 km na silnici ujedete na jedno natankování přes 1000 kilometrů, a ve vzduchu urazíte až 500 kilometrů. S rezervou tedy doletíte například z Ostravy do Chebu.

A teď ta špatná zpráva: PAL-V stojí 500.000 eur a vznikne pouze 45 exemplářů. Problém by mohl být také s legislativou. Může se vám totiž stát, že dostanete do křížku s Úřadem pro civilní letectví kvůli narušení letového provozu.

Jan Mička
Diskuze (12)
19. 5. 2015 16:31
Re: ...
Nicméně vírník to špatný být nemusí. Nezajímám se o ně, takže nemohu soudit (technické údaje). Jen ta cena... i když to samé lze říci o kluzáku za 400 tisíc €.
19. 5. 2015 15:46
Re: ...
No, mne to prijde vyuzitelnejsi spis nekde, kde davaji klokani dobrou noc. Takovej Walkabout creek, nebo Aljaska, tam se takovy stroj muze hodit. A arabasi taky jiste najdou vyuziti :-)
Problem techto hybridu je v tom, ze to je mizerne auto a nic moc letadlo. Takze spis ten Walkabout Creek >:D
19. 5. 2015 12:13
Re: ...
Na silnici to vypadá rozhodně schopnější než slovenský Aeromobil. Pokud získají homologaci, nevidím důvod, proč by to nemohlo jezdit po silnici i v EU. Předpokládám, že to, technicky vzato, automobil nebude. A nikdo neříká, že budeš moci vzlétnout ze silnice. Nějaké sloupy s kabely by byly asi poslední problém. Nekupuješ si licenci na porušování zákonů.
19. 5. 2015 09:51
Re: ...
Tak zaprvé to není vrtulník, ale vírník, což je rozdíl. Za druhé není nikde řečeno, že by měl startovat ze silnice - předpoklad je asi takový, že dojedeš na nejbližší malé letiště (kterých je např. u nás docela hodně), hlavní trasu přeletíš, přistaneš na letišti nejbližším tvému cíli a zbytek dojedeš zase jako auto. Stejně tak je to myšleno i u toho výše zmíněného slovenského stroje, který má konstrukci klasického letadla s křídlem. A to, že to není ani kočka ani pes je jasně dáno snahou spojit rozdílné a někdy i protikladné vlastnosti. Je to totéž jako u obojživelných aut - taky moc krásy nepobraly.....
19. 5. 2015 09:41
Re: draha zabava
>:D