Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: Porsche RS Spyder

Jan Cacek
Diskuze (8)
Stuttgartský výrobce představil veřejnosti nový závodní speciál pro účast ve vytrvalostních závodech.

Automobilka Porsche v Paříži vystavuje nový RS Spyder, který je evolucí sportovního prototypu, momentálně závodícího v American Le Mans Series (ALMS) v rukou tymu Penske. Otevřený RS Spyder byl homologován s designací „Le Mans Prototypes 2“, takže se může účastnit závodů ALMS, European Le Mans Series (LMS) a 24-hodinovky v Le Mans. Porsche nabídne nový RS Spyder soukromým týmům, což zajistí návratnost prostředků vložených do vývoje.

Na základě počítačových simulací a testů má nový RS Spyder vylepšené šasi, optimalizované křídlo a difuzor, přepracovanou karbonovou karoserii pro snadnější servis a upravené přívody vzduchu k chladičům. Značná pozornost byla věnována také elektrickému i hydraulickému systému a řízení.

RS Spyder pohání osmiválec 3,4 litru o výkonu 370 kW při 10300 ot/min, což znamená proti předchůdci nárůst o 17 kW. Motor spolupracuje se sekvenční šestistupňovou převodovkou s řazením na volantu, která byla vylepšena s cílem dosažení větší spolehlivosti a preciznějšího řazení. Hmotnost Porsche RS Spyder činí 775 kg. Brzdy využívají karbonové kotouče průměru 380 mm vpředu a 355 mm vzadu.

Sledujte AUTO.CZ, informace z mezinárodního autosalonu v Paříži budeme průběžně aktualizovat.


Paříž v našem videomagazínu Roadlook TV

Po návratu týmu AUTO.CZ z Paříže zveřejníme i další díl našeho videomagazínu Roadlook TV věnovaný škodováckým novinkám a poté i pořad s nejzajímavějšími pařížskými novinkami.

Speciální pařížská příloha AUTO.CZ

Popis všech novinek u většiny značek s cca. 2.000 (!) fotografiemi zastřeší tradiční speciální příloha serveru AUTO.CZ. Pro představu si prohlédněte přílohu letošního ženevského autosalonu.

Blog Libora Zezulky

Dění ze zákulisí pařížského autosalonu a našeho týmu popisuje Libor Zezulka na svém blogu (libor.blog.auto.cz)

Jan Cacek
Diskuze (8)
28. 9. 2006 21:47
:-)
Výkon 370 kW při 10300 ot/min vs. 775 kg? to pre majitela znamena jedine - nutnost vlastnit okrem vodicskeho i zbrojny preukaz :-)