Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 308 SW 2015: Jak by mohl vypadat?

Michal Fokt
Diskuze (38)

Odhalení nové generace Peugeotu 308 je asi nejžhavější novinkou posledních dní. Už ale vznikly také počítačové retuše, ukazující možnou podobu jeho kombi verze.

Můžeme spekulovat, jestli to byl záměr nebo nedopatření, nicméně Peugeot si pro nás v každém případě připravil na květen velké překvapení, když odhalil nebo nechal odhalit, zcela nezávisle na jakémkoli autosalonu, novou generaci svého kompaktního hatchbacku Peugeot 308, jejíž design určitě mnohé překvapil.

Nyní tu máme v souvislosti s novou 308 překvapení další. Na webu designera se objevily počítačové retuše možné podoby Peugeotu 308 SW. Jejich autor vidí nové francouzské kombi jako klasického reprezentanta této kategorie, namísto crossoveru mezi kombíkem a kompaktním MPV, jak tomu bylo dosud.

Profil je se zádí sladěn harmoničtěji, než v případě reálného hatchbacku, což je zejména zásluha odlišného řešení prosklení zadní části. Zachován byl naopak tvar zadních svítilen i tvar střešního křídla, stejně jako zbytku pátých dveří. Autor vůz také vybavil decentními střešními ližinami. Jedná se pochopitelně o pouhou fantazii, ale není vůbec vyloučené, že se bude od této vize reálné auto lišit jen v detailech.

Vzhledem k tomu, že premiéra hatchbacku Peugeot 308 proběhne v září na frankfurtském autosalonu, představení kombi lze očekávat buď už v březnu 2014 v Ženevě nebo nejpozději na podzim příštího roku v Paříži. Motory se budou, patrně až na drobné výjimky, týkající se nejslabších a nejsilnějších jednotek, shodovat s pětidveřovém hatchbackem.

Michal Fokt
Diskuze (38)
Avatar - eliot
23. 5. 2013 10:12
Re: kratka verzia vyzera fajn
Tak potom je to něco jiného , s tím se dá souhlasit :yes: . Ono vlastně řada aut sedí "překvapivě" lépe na hladkých silnicích a jede pohodlně ,když to žádná nerovnost nekazí. ;-) >:D
Avatar - Ozzman
23. 5. 2013 09:20
Re: Na obrázcích to vypadá nádherně
Ještě že Oktávka je ve "střední" >:D
Avatar - Ozzman
23. 5. 2013 09:19
Re: kratka verzia vyzera fajn
Dobře, opravuji.. v Německu to byl dálniční křižník :-) Myslel sem to spíše tak, že v zatáčkách to nebylo zrovna mrštné auto a na hezké silnici vůz seděl dobře ( na 17" kolech) a jel pohodlně, jen ne na našich okrskách a vůbec silnicích >:D
23. 5. 2013 08:41
Francouzská schíza
Pokud to bude vypadat takto, tak 308 ztratí svoji originalitu, avšak za cenu vyšších prodejů, které jsou pochopitelně až na prvním místě. Na současně verzi je právě hezké, že to nemá profil jako klasický kombík,ale názory většiny vypovídají o jasném konzervatismu aneb spousta nadává na koncern, ale jejich strohé a jednoduché sterilní linie byste chtěli od každého auta. Zvláštní, že nikomu nevadila záď Ceedu sw předchozí generace, přitom záď 308 sw je elegantnější a uhlazenější :-)
PS: když už přistoupili na mainstreamovější design, tak to chětjí zabít budíkama nad volantem-asi jim lezou žáby na mozek.
23. 5. 2013 08:40
Na obrázcích to vypadá nádherně
Nový designérský styl Peugeotu se mi moc líbí, v případě nové 308 tak trochu navazuje na starší (ale stále moc pěknou) 306ku. Pokud bude 308SW vypadat tak jak na fotkách, stane se podle mě tím nejkrásnějším kombíkem nižší střední třídy.

BRAVO PEUGEOT
:-)