Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak se na Floridě schovávala superauta před hurikánem Irma

David Bureš
Diskuze (3)
Kvůli jednomu z nejsilnějších hurikánů poslední doby se muselo evakuovat na sedm milionů lidí. A ukrývala se před ním i auta.

Video se připravuje ...

Na začátku letošního září pustošil karibské ostrovy a přilehlé oblasti hurikán Irma. Díky včasnému varování se však na něj tamější obyvatelé mohli dopředu připravit, což bylo patrné hlavně na americké Floridě. Tam se před ničivou bouří neschovávali jen lidé, ale také automobily. Jak taková příprava na hurikán vypadala, ukazují přiložená videa z firmy Prestige Imports, zabývající se prodejem supersportovních a luxusních aut.

V Miami sídlící prodejce musel před větrem přesahujícím rychlost 160 km/h ukrýt desítky luxusních a supersportovních automobilů v hodnotě 20 milionů dolarů, tedy asi 440 milionů korun. Z venkovních prostorů je přesunul dovnitř nového showroomu, pro který to byla pořádná zatěžkávací zkouška.

Pod střechu se musely ukrýt různorodé vozy, které kvůli co největšímu zaplnění stály hodně blízko sebe. Prestige Imports je mimo jiné prodejcem vozů značky Lamborghini, a tak italská superauta v této „Noemově“ budově byla hojně zastoupena. Nechyběly ale ani vozy Rolls-Royce nebo Ferrari.

Vybrané speciality se ale ukrývaly jinde. Jedenáct nejcennějších vozů v čele s Ferrari LaFerrari a Pagani Zonda HP Barchetta zamířily do Porsche Design Tower, speciálně navrženého mrakodrapu, navrženým tak, aby přežil hurikán nejvyšší páté kategorie. „Je to nejbezpečnější místo, kam v případě takové bouře mohou miliardáři ukrýt své hračky,“ říkal před úderem bouře developer Gil Dezer.

Ochránit cenná auta se přitom podařilo. Prodejce zdůrazňuje, že všechna auta přežila Irmu bez úhony.

V USA přitom nejde o nic nového. Podobně loni před hurikánem Matthew ukrýval své vozy prodejce Lamborghini v Palm Beach.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - 3_diamanty
20. 9. 2017 09:21
kusok neplanovany miting
milionarov .. jinak tam neni nic k videni >:D
Avatar - praděda7
19. 9. 2017 22:18
Škoda,
že Irma nezbalila celý ten barák a nespustila ho k nám na dvůr......... ;-)
19. 9. 2017 20:39
Čekal bych halu bez oken...
Kdyby Irma rozflákala okna, tak by ty auta asi dostaly zabrat... nepřijde mi to jako ideální sklad pro auta takové hodnoty.