Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polestar brzy představí další rychlé Volvo (video)

David Bureš
Diskuze (0)
Již nabízené Volvo S60 Polestar by mohlo doplnit i rychlé kombi V60 Polestar. Nebo se spíše dočkáme ostré verze kompaktního hatchbacku V40?

Firma Polestar vedle továrního tuningu pro vozy Volvo nabídla také vlastní modely – C30 Polestar a S60 Polestar. Nyní tento oficiální partner Volva v oblasti úpravy aut láká na premiéru dalšího modelu.

Zveřejněná upoutávka nepotvrzuje, na jaký automobil se můžeme těšit. Na videu je vidět pouze silueta chystaného vozu vytvořená pomocí kouře ve větrném tunelu. Z ní vyplývá, že chystaný automobil bude mít dlouhou střechu, bude tedy kombi, nebo hatchbackem. Nabízejí se tak dvě reálné možnosti, jakého auta se dočkáme.

Tou první je kombi V60 Polestar. Jeho tvorba by byla snadná – zkrátka by se použila technika z již nabízeného sedanu, tedy kombinace třílitrového řadového šestiválce s přeplňováním, pohonu všech kol a automatické šestistupňové převodovky. Premiéře V60 Polestar navíc nahrává fakt, že prototyp tohoto auta již byl zachycen při testování na Nürburgringu.

Druhou možností je hot hatch V40 Polestar, který svojí siluetou má blízko ke kombíkům. Šéf britského zastoupení značky Volvo Nick Connor už loni příchod tohoto automobilu potvrdil, tehdejší zprávy hovořily o použití pohonu všech kol a přeplňovaného pětiválce o objemu 2,5 litru vyladěného k hranici 206 kW (280 k).

Vedle naznačené siluety auta je z videa patrný burácivý zvuk motoru nového auta a datum jeho premiéry, která se odehraje 26. listopadu.

David Bureš
Diskuze (0)