Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie ČR převzala první várku nových Superbů. Budou hlídat dálnice po celé republice

Stanislav Kolman
Diskuze (65)
Mladoboleslavská automobilka dodá dopravní policii ČR celkem 38 automobilů, první polovinu z nich si zástupci z jednotlivých krajů převzali dnes v domovině značky.

Dálniční oddělení Policie České republiky převzalo prvních 19 kusů nových Superbů se zážehovým dvoulitrem TSI, samočinnou převodovkou DSG a pohonem všech čtyř kol. Jelikož budou vozy v akci zejména na dálnicích, odpovídají tomu i jejich parametry – jednotka poskytuje výkon 206 kW, ke zrychlení z klidu na stovku potřebuje 5,8 sekundy a může jet až 250 km/h.

Všechny automobily vychází z výbavového stupně Ambition, navíc disponují adaptivním podvozkem, 18“ koly, rezervou a spodním krytem motoru. Nechybí samozřejmě nejmodernější policejní vybavení, jehož instalaci obstaral externí úpravce.

Součástí těchto prvků je kupříkladu moderní zařízení na měření rychlosti, které umí bezprostřední změření ze stojícího i jedoucího vozidla. Navíc lze měřit vozy, které odjíždí, ale i ty, které přijíždí. Systém zvládá také automatické rozpoznávání registračních značek a okamžitě v registru centrálních vozidel ověří, zda nejde o kradené či jinak problémové vozidlo.

„Auta ve službách policie vyžadují nejen vynikající jízdní vlastnosti a výkonný motor, ale i robustnost a odolnost vůči opotřebení. Proto nás velmi těší, že policie vložila důvěru do vozů značky Škoda,“ uvedl při předávání prvních devatenácti Superbů Luboš Vlček, šéf prodejní organizace Škody pro ČR. Ten vozy předal policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému a řediteli dopravní policie Tomáši Lerchovi.

Všechny vozy pohromadě si novináři mohli prohlédnout v Mladé Boleslavi právě dnes, krátce po společném fotografování už se Superby rozjely do svých nových domovin v jednotlivých krajích.

Od roku 1993 bylo českým policistům v rámci několika tendrů předáno více než 18 tisíc aut značky Škoda, šlo o nejrůznější modely v širokém spektru specifikací. Podíváte-li se na současný vozový park, naleznete v něm Fabie, Octavie, Superby, ale třeba i model Yeti. Mladoboleslavská automobilka slouží policii také v jiných zemích, konkrétně na Slovensku, v Polsku, Rakousku, Maďarsku, Velké Británii Belgii, ale třeba i Austrálii.

Stanislav Kolman
Diskuze (65)
Avatar - frogman
29. 1. 2018 11:04
Dokáže to merať smerom dozadu?
Povedzme, že sa niekto ponáhľa po diaľnici, a dohoní pritom jeden z týchto ochranných zázrakov. Má už v tej chvíli zarobené na pokutu, pretože vzadu je kamera plus nejaké iné vychytávky, alebo ho vedia namerať až keď ich predbehne?
Avatar - praděda7
25. 1. 2018 10:17
Re: jak typické
Zdá se, že tento národ má mezi sebou 1/3 masochistů...... ;-\
25. 1. 2018 09:45
Re: Novinářská svoloč...
... Takovéhle "německé" manýry, kdo by to byl do občanů ČR řekl, co???
25. 1. 2018 09:43
Re: tohle je naprosto nechutne.
Nemáš zač! Určitě se budu těšit na Tvé "pocity" z toho softíku :-)
Avatar - praděda7
24. 1. 2018 23:19
Re: Novinářská svoloč...
Nemohl jsem věřit vlastním uším, jak se dnes večer na ČRBrno nějaký * reportér rozplýval nad tím, jaká rychlá a skvěle vybavená vozidla polstapo dostalo na harašení motoristů na dálnicích...krretten. >:-[]