Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie má zpátky BMW i8. Úplně nové, opět na půl roku. Nehoda se stále vyšetřuje

Jan Mička
Diskuze (12)
Přesné okolnosti havárie policejního BMW i8 zatím stále nejsou oficiálně známy, to ale nebrání opětovnému nástupu hybridního sporťáku do služby.

Zatímco při předání prvního BMW i8, které havarovalo pouhých osmnáct dnů od slavnostního ceremoniálu v pražském autosalonu BMW Invelt, přihlíželi novináři, druhý vůz byl policii předán bez přítomnosti kamer a fotoaparátů. S novým vozem vešla v platnost také zcela nová smlouva s naprosto stejnými podmínkami jako doposud – české zastoupení BMW zapůjčilo hybridní sporťák na půl roku nebo 20.000 ujetých kilometrů za účelem zjištění, zda by podobné vozy našly uplatnění v ostré službě, a jak je přijme veřejnost.

Policejní BMW i8 mají k dispozici příslušníci dálničního oddělení Jihomoravského kraje, podívá se však také na Vysočinu, Zlínsko a Olomoucko. Na rozdíl od rychlých superbů a pasátů, které jsou vybaveny technikou pro měření rychlosti, plní i8 spíše autoritativní roli. Nese pouze charakteristický reflexní polep a majáky, jinak jde o zcela sériové auto. Pohon zajišťuje plug-in hybridní technika složená z přeplňované tříválcové patnáctistovky a elektromotoru, kombinovaný výkon činí 266 kW a akcelerace z 0-100 km/h zabere 4,4 sekundy.

Video se připravuje ...

K osudné nehodě však došlo v daleko menší rychlosti. Podle informací, které se však v průběhu největšího mediálního humbuku několikrát měnily, a dokonce i navzájem vylučovaly, mělo BMW i8 sjet do rybníka v Brně-Chrlicích v rychlosti okolo 50 km/h poté, co řidiče potkaly vážné zdravotní komplikace. Těžší zranění utrpěl také spolujezdec, shodou okolností zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, který doprovázel prezidenta Miloše Zemana při návštěvě Jihomoravského kraje. Celou kauzu na konci května shrnul zpravodajský server Info.cz.

České zastoupení automobilky BMW už má nabourané BMW i8 zpátky, po domluvě s policií však nebude sdělovat podrobnosti o rozsahu poškození ani zveřejňovat další fotografie. Původně utekl do světa pouze jediný snímek, minulý týden však Hasičský záchranný sbor Brno zveřejnil sérií fotografií mapující vyprošťování havarovaného vozu a jeho následný odvoz. Najdete je v přiložené fotogalerii. Podle serveru Novinky.cz nehodu stále vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Jan Mička
Diskuze (12)
Avatar - Hammunasakra
29. 6. 2017 10:26
Re: Marketing
A jak to víš že měl fakt příhodu? Od začátku lžou jak když tiskne
Pravděpodobnější je že jel jak prase a nezvlád to = možná dokonce řídil ten vod mladý Zemanový
29. 6. 2017 08:50
Re: Marketing
Nechci se policajtů zastávat, ale ten dotyčný měl mozkovou cévní příhodu. Což se může stát každému. Nestává se to běžně, ale například u nás asi před 20 lety vjel do výlohy obchodu pán který měl infarkt. Jako na potvoru to bylo v zatáčce on jel rovně.
29. 6. 2017 08:06
Nejlepsi bude bourat tak po 4-5 mesicich
Nejlepsi bude bourat vzdy po cca 4-5 mesicich - BMW vzdy doda dalsi auto na pul roku a bude z toho policejni pertetuum mobile ... :-)

Jo a uz vime, kdo teda plati tu pojistku? BMW nebo policie?[odkaz]
:-!
Avatar - lexi
28. 6. 2017 22:10
prezentace
tak to asi bude zase opakovačka prezentace policejní techniky panu prezidentovi...no a ten bude na pokoji číst monitor.... :-)
Avatar - twistedTSD
28. 6. 2017 21:48
Re: Super
Taky bych si rád zarezervoval testovací jízdu. Najdu formulář na stránkách policie, nebo tak něco?