Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche a Martini: Na závodních okruzích opět spolu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Martini Racing se vrací - slavné jméno motorsportu, patřící italské likérce Martini & Rossi, bude opět spolupracovat s automobilkou Porsche.

Výrobce alkoholických nápojů Martini je díky svému sponzorskému programu Martini Racing jednou z nejznámějších závodních značek, jejíž popularita v minulosti neměla daleko k legendárnímu Gulfu. Jejich modro-modro-červené zbarvení nesla od roku 1968, kdy se výrobce známých vermutů objevil ve světě motorsportu poprvé, celá řada aut, jasně ale převládalo Porsche, následované Lancií.

A právě k Porsche se letos Martini Racing vrací, 918 Spyder v těchto barvách tedy rozhodně nebyl náhodou nebo pouhou nostalgií. Spolupráce, která začala právě v roce 1968 podporou dvojice speciálů Porsche 906, bude letos pokračovat sponzorováním auta v seriálu Porsche Mobil 1 Supercup, tedy značkového poháru, v němž jezdí vozy Porsche 911 GT3 Cup.

Poprvé vyjede 911tka ve staronovém outfitu Martini Racing, použitém naposledy v roce 2008, už tuhle neděli na asfalt barcelonského okruhu Circuito de Catalunya. Dostane je auto, řízené rallyeovou legendou Sebastienem Loebem a druhý vůz s dosud neupřesněným řidičem bude hájit barvy Martini při třetím závodě Supercupu na Monze.

Je velmi pravděpodobné, že Supercupem to neskončí a že modrá a červená budou Porsche provázet i v příštím roce v Le Mans, kam slavná sportovní značka zamíří s hybridním benzinovým LMP1 prototypem.

Michal Fokt
Diskuze (0)