Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Panamera ve službách policie u protinožců

Michal Fokt
Diskuze (1)
Pamatujete ještě na reklamu s falešným sobem? Teď jednoho takového mají v Austrálii. Porsche tam darovalo policii Panameru, ale padouchy a silniční piráty nahánět nebude.

Exkluzivní auta v policejních barvách jsou vděčným tématem. Dílem určitě proto, že jim to ve "válečném" zbarvení sluší, ale určitě je také dobré "znát svého nepřítele". Z pohledu policie pak takové auto budí náležitý respekt a zjednává pořádek už samotnou přítomností na silnicích, což je určitě lepší, než nebezpečné honičky v anonymních Passatech.

V Austrálii ale objevili ještě další funkci takových vozů - od tamního dovozce Porsche dostali liftback Panamera 4S, ovšem nikoli proto, aby byl používán v ostrém pracovním nasazení na silnicích při rychlostech kolem 280 km/h, ale proto, aby dělal tamní policii reklamu.

Panamera s polepy a majáčky má být používána výhradně na různých komunitních akcích a programech pro mladé v sydneyském regionu Harbourside. Nevím, jak často se takové akce pořádají a není asi příliš pravděpodobné, že by po zbytek času auto stálo na policejním parkovišti. Vysocí policejní důstojníci se také nějak potřebují dostat z práce domů...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Warrual
23. 10. 2013 14:51
?
Zbytečnost asi jako policejní CLS SB nevím v jaké zemi