Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche v Ženevě 2008

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Porsche v Ženevě podle svých tiskových materiálů představuje modelovou paletu optimalizovanou z hlediska životního prostředí a spotřeby. Na autosalonu se ale nepředstavují žádné zásadní novinky. Čeká se na facelift řady 911 a na Panameru.

Na stánku značky Porsche se představuje nabídka modelů, sahající od prototypu modelu Caynne Hybrid až po Porsche RS Spyder. Nejúspěšnější závodní automobil seriálu American Le Mans Series dosáhl v roce 2007 osmi celkových vítězství při použití pro životní prostředí šetrného paliva E10, které obsahuje deset procent bioetanolu. Vedle závodního speciálu se ve Švýcarsku představily také sportovní modely 911 GT2 nebo 911 Turbo a také Boxster RS 60 Spyder.

Porsche Boxster RS 60 Spyder

Speciální vydání modelu Boxster s označením RS 60 Spyder se evropským zákazníkům sice již představilo, ale v Ženevě mělo svou švýcarskou premiéru. Omezená série 1960 vozů připomíná zlatou éru lehkých otevřených vozů značky Porsche z 60. let minulého století. Tehdy dokázalo Porsche Type 718 RS 60 Spyder vítězit ve vytrvalostních závodech nad automobily s mnohem většími motory. Pro cenná vítězství si Spydery dojely mj. ve dvanáctihodinovce v Sebringu na Floridě.

Technický i designérský purismus, který se nese celou historií firmy, je součástí nového konceptu. Nová příď se liší od běžných Boxsterů, využívá SportDesign sadu, a má tak alespoň vzdáleně připomínat původní závodní modely. Upravený výfukový systém ze dvou výfukových trubek se zasloužil o nárůst výkonu motoru na 223 kW (303 k). Speciální podložky posunuly devatenáctipalcová kola dále k obrysům auta. Nad komfortem a příkladnou ovladatelností dohlíží standardní aktivní tlumiče systému Porsche Active Suspension Management.

Speciální je také stříbrná barva GT, která je mistrně kombinovaná s interiérem čalouněným rudou kůží a s látkovou střechou se stejnou barvou. V nabídce je i šedý interiér s černou střechou.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)