Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra hypervozu Apollo IE se blíží. Láká nás tajemným videem

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Apollo Automobil naplánoval premiéru nového hyperauta na 24. října. První siluetu poslala značka do světa už před časem, nyní nás vábí prostřednictvím klipu.

Video se připravuje ...

Vůz Apollo IE (Intensa Emozione) byl poprvé odhalen již v červenci, jednalo se však o pouhou siluetu. Přiložené čtyřicetisekundové video je novým materiálem, jenž nás nechává nahlédnout na detaily karoserie, stejně jako do interiéru. Jak už to tak u předpremiérových videí bývá, to nejdůležitější zůstává i nadále tajemstvím, vidět toho není příliš.

Již nyní víme, že půjde o výkonné hyperauto s radikálními aerodynamickými prvky, včetně žraločích ploutví po vzoru Le Mans. Nechybí obrovský zadní spoiler a agresivně vyhlížející příď. Zdá se, že se již za pár dnů můžeme těšit na odhalení skutečné bestie.

Z klipu je taktéž patrné, že auto dostane dveře otevírající se nahoru. Za volantem pak nesedí nikdo jiný než britský závodník Marino Franchitti. Podle posledních informací bude hypervůz ukrývat dvanáctiválec, ostatní parametry zatím zůstávají tajemstvím. Má ale jít o evoluci modelu Arrow, který poháněl vidlicový čtyřlitrový osmiválec Audi. Ten poskytoval výkon 736 kW a točivý moment 1.000 N.m.

Apollo vzniklo na pozůstatcích značky Gumpert, kterou financemi rozproudili čínští investoři. Nezískali však společnost i s názvem, tudíž museli zvolit jiný. Vývoj a výroba IE probíhají ve spolupráci s italskou společností Manifattura Automobili Torino.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)