Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiérový závod superendura v Praze zná svoji trať

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Do Prahy v půlce března zamíří nejlepší jezdci superendura. Těšit se mohou na náročnou trať, která bude divácky zajímavá.

Česká republika bude letos vůbec poprvé hostit závod mistrovství světa v superenduru. Premiérový závod se bude konat již 12. března v pražské Tipsport aréně. Pořadatelé již zveřejnili podobu tratě, která má být atraktivní pro jezdce i diváky.

Pořadatelé závodníkům připravili náročnou trať, na níž nechybí úsek s kládami stromů, proskakovací, štěrková a písečná pasáž nebo další umělé překážky. Na závodníky tak na trati čekají perné chvilky. Diváci se díky tomu mohou určitě těšit na nejeden zajímavý moment, který je zvedne ze sedaček.

Podobu okruhu má na svědomí německá pořadatelská agentura Auerswald Eventmanufaktur, která naváže na zkušenosti z lednového závodu superendura v německé Riese. Tam se diváci dočkali zajímavého závodu, který konkrétně v nejprestižnější třídě profesionálů „Prestige“ gradoval až v posledním kole.

V současné době se konvoj světového šampionátu superendura přesunul do Jižní Ameriky, kde na závodníky čekají dva závody. Uplynulý víkend se jelo v Argentině, v sobotu 27. února je na programu závod v Brazílii.

Holešovická aréna bude hostit předposlední letošní závod, 18. března se už bude konat jen finále v Madridu. Vyjma dvou hlavních tříd Prestige a Junior se v Praze představí také domácí jezdci a účastnice MS superenduro žen.

Superenduro je poměrně mladou disciplínou motoristického sportu, která přišla na svět v roce 2007. Závodí se v halách, kde na závodníky čekají náročné trati plné záludných překážek. Startuje se hromadně stejně jako v motokrosu a superkrosu ve dvou rozjížďkách po osmi jezdcích. Na závodníky třídy čekají celkem tří závodní rozjížďky na 6 minut + 2 kola.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)