Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ani ČR nemůže jít příkladem. Podívejte se, jak prezidentský konvoj hazarduje na našich silnicích

Stanislav Kolman
Diskuze (114)
V reakci na nebezpečný incident s ukrajinským vládním konvojem přinášíme nyní další video, tentokrát přímo z českých silnic.

Video se připravuje ...

Ve čtvrtek jsme publikovali článek s videem z Ukrajiny, na kterém policejní vůz předcházející vládnímu konvoji zcela nesmyslné vycestoval do protisměru a ohrozil tak ostatní účastníky provozu. Chybělo málo a mohlo dojít ke kolizi. V lepším případě dvou za sebou jedoucích aut, která se jen těsně minula, v horším pak k čelnímu střetu s policejním vozem.

V diskuzi jste nás zásobovali osobními zkušenostmi z českých i slovenských silnic, načež se mezi příspěvky objevil odkaz na jedno podobné video, tentokrát přímo z tuzemska. Incident se odehrál v květnu předminulého roku na silnici 1/55 z Olomouce na Přerov a znovu to nemuselo skončit šťastně.

Policista na motorce protijedoucímu kamionu naznačuje, aby zpomalil. Následující okamžiky už ale zdravý rozum nepobere. Konvoj sice musel ve svém pruhu objíždět jiný vůz (který se navíc dostatečně uhnul), ale proč všechna auta dokázala projet bezpečně, ale řidič Audi zcela vybočil do protisměru? Těžko říct, jak moc kamera zkresluje, ale zdá se, že mi oběma vozy to bylo o fous...

Od některých uživatelů dostává řidič kamionu vyčiněno, že na pokyn policisty na motorce nezareagoval dostatečně efektivně. Pro ně má ale jednoduchou odpověď: čtyřicetitunový kamion na třiceti metrech prostě nezastaví. Naštěstí se ani tentokrát nikomu nic nestalo.

Zdroj videa: Karel Nohava / YouTube

Stanislav Kolman
Diskuze (114)
23. 1. 2018 14:36
Jaký hazard?
Jak už z principu může hazardovat někdo, kdo má právo přednostní jízdy? To jako mají za každým autem zastavit, protože se ti v protisměru neumí zachovat správně? To úplně popírá smysl modrých majáků... Situaci na videu vyhrotilo naprosto nevhodné chování autora videa, který místo, aby zpomalil, případně zastavil tak, jak mu v takových případech ukládá zákon, aby kolona měla prostor projet, jel jakoby nic vesele dál a zúžil prostor mezi ním a řidičem osobáku v protisměru, který správně zastavoval nebo zastavil u krajnice a zbytečně málem došlo ke kolizní situaci. Ale i vzhledem k reakcím na toto video je vidět, proč je na českých cestách takových problémů. Že někdo jede na majáky je pro některé blbce akorát demonstrace moci, místo aby prostě na vteřinu uhli z cesty a jeli po projetí kolony bez jakéhokoliv komentáře dál. Je zajímavé, že stejné emoce neprobouzí videa z dálnic, kde se hasiči a další složky IZS (mezi nimi i ona furt kritizovaná policie...) prodírají mezi idioty, kteří jim neumí udělat prostor. Tam jsou reakce přesně opačné. Proč tomu tak není u tohoto videa? Jen proto, že se jedná o prezidentskou kolonu, která zdánlivě nemá důvod jet tímto způsobem? A co když to svůj důvod má, copak do toho někdo z vás tady, co to tak kritizují a vytahují nesmyslné paragrafy vidí? Zas uměle vytvořená kauza ukazující v plné kráse akorát to, že se lidi k vozidlům s právem přednostní jízdy neumí chovat.
Avatar - Hammunasakra
23. 1. 2018 13:32
Re: Ochranka Z-Mana
Nojo vše při starym [odkaz] >:D
Avatar - Ozzman
23. 1. 2018 12:24
Re: Ochranka Z-Mana
Tak myslim že ví, že v ČR ho mohou ohrozit tak maximálně softwarové kuličky >:-[]
Avatar - Hammunasakra
23. 1. 2018 11:17
Re: Ochranka Z-Mana
Ochranka prezidenta funguje úplně na prd [odkaz] ani takhle banální situaci nezvládli a na tu holku se vrhli až ve chvíli kdy se sama před nim zastavila ;-)

Ale dobře fungujou jako podpora [odkaz] [odkaz] [odkaz] >:D
Avatar - Ozzman
23. 1. 2018 07:31
Ochranka Z-Mana
Takže tady akčně Audi razí cestu panu prezidentovi (snad jen do soboty !), ale ve skutečnosti jako ochranka moc nefungují dobře. Předloňské léto jsem se připletl do takovéhle kolony v Č.Budějovicích, kdy jsem s ní projel kousek města, vjel VIP vjezdem na místní výstaviště a ještě zaparkoval vedle nich. Nikdo si mne nevšiml, nikdo to neřešil, modré majáky svítili také.. a tady si hrají na kovboje, úsměvné... stejně jako jejich zpacifikování nahaté teroristky >:D

Řídil jsem tedy auto jednoho z ministerstev (takže barevně i typově odpovídalo vozům méně významných členů kolony), ale i tak mne nikdo nemohl za tu chvíli stačit prověřit >:D