Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Infiniti FX bude větší, ponechá si ale agresivní design

Michal Fokt
Diskuze (3)
Současné Infiniti FX není tak úplně SUV, hlavně to "U" jako Utility tam trošku pokulhává. Nástupce tohoto modelu to však napraví.

Velké SUV Infiniti FX je pro automobilku velmi důležitý, skutečná ikona značky - ostatně právě tohle auto posloužilo jako základ pro imageový speciál (nejen) pro Sebastiena Vettela. Efiksko budí rozruch prakticky na všech důležitých trzích, od Ameriky, přes Čínu až po Rusko a globální designový šéf Nissanu Shiro Nakamura říká, že si je automobilka vědoma toho, že za to vděčí atraktivnímu, agresivně pojatému designu.

Současně si ale u Infiniti uvědomují, že FX, které se v příští generaci přejmenuje na QX70, prohrává u těch zákazníků, kteří se neřídí jen srdcem, ale i rozumem a těch je bohužel spousta. Infiniti FX totiž znevýhodňuje jeho omezená praktičnost, daná nepříliš prostornou kabinou a zavazadlovým prostorem. Není tedy divu, že prodeje modelu poněkud zaostávají za očekáváním.

S chystaným Infiniti QX70 je ovšem v plánu to napravit, mělo by mít prostornější kabinu i kufr, současně by však nemělo slevit z přísných požadavků na atraktivitu designu, který je pro model klíčový a jenž přivedl značce celou řadu nových zákazníků. Na zhodnocení toho, jak se to povedlo, ale budeme muset ještě nějaký čas počkat, novinka QX70 nepřijde dříve, než v roce 2015 nebo 2016.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
4. 9. 2013 21:45
infi
tak to je velmi dobrá zpráva.infiniti fx je opravdu nádherný auto :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
4. 9. 2013 15:22
Re: tomu neustalemu narastu rozmerov
tak a ako by si inak vysvetlil, ze nove auto voci predoslej generacii ma byt drahsie, napriek tomu, ze vsetko dookola (nehnutelnosti, strava, sluzby,...) si ponechalo rovnaku cenu, alebo zlacnelo napriek inflacii?
a tak mozu pod to nasunut mensi model, ktory ma prijatelnu cenovku
a napr. take VW nepride s jednym modelom ale naraz s 3 ci 4mi (skoda, seat, vw, eventualne audi)
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2013 14:01
tomu neustalemu narastu rozmerov
u vsetkych novych aut akosi stale nerozumiem... ( ja viem, moj problem )

keby radsej boli auta kvalitnejsie a dlhsie vydrzali a nie len stale vacsie a vacsie a vacsie... ako keby mal clovek vysku 3 metre.... ludia sa predsa nemenia...... an co to neustale zvacsovanie uz aj tak obrovskych aut...? ved to uz ani do garazu nevojde ani na normalne parkovisko medzi auta a ani pred blok ani na zahradku nikde.... taketo monstra su na co dobre? nerozumiem...