Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti FX Vettel Edition si převzal první zákazník, jeho jmenovec

David Bureš
Diskuze (3)
Sebastian Vettel dostal nový automobil ke svým narozeninám. FX Vettel Edition mu bylo přivezeno před jeho dům ve Švýcarsku.

První vyrobený exemplář Infiniti FX Vettel Edition si převzal první zákazník. Tím je trojnásobný mistr světa ve Formuli 1 Sebastian Vettel, který se na vývoji auta podílel.

Německý závodník toto speciální SUV, které bude vyrobeno pouze ve 150 exemplářích, obdržel ke svým 26. narozeninám. Vettel se narodil 3. července 1987.

FX Vettel Edition je poháněn atmosférickým pětilitrovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 309 kW (420 koní) a točivém momentu 520 N.m, což z něj dělá nejvýkonnější model značky. Motor spolupracuje se sedmistupňovým automatem, poháněná jsou všechna kola.

Silné SUV pojmenované po německém závodníkovi zrychlí z 0-100 km/h za 5,6 sekundy, maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Všechny vyrobené exempláře budou lakovány bílým odstínem Moonlight, automobil se proti výchozímu FX liší karbonovými prvky inspirovanými monoposty Formule 1. Mezi ně patří přední nárazník a zadní difusor.

I díky tomuto projektu se Vettel zapojil do vývoje nových vozů značky Infiniti. V současnosti je německý pilot dokonce členem vývojového týmu této automobilky, jeho funkce se oficiálně nazývá ředitel pro výkon. Vettel se při této práci účastní technických porad s inženýry Infiniti i samotného testování vozů.

Infiniti FX Vettel Edition na evropských trzích stojí 120.000 eur, což je v přepočtu asi 3,12 milionu korun. Vůz je dostupný v Evropě, Rusku a na Středním východu.

David Bureš
Diskuze (3)
4. 7. 2013 08:13
Tuning
Nevim, puvodni FX se mi libi ale tohle uz mi pripada jako tuning za kazdou cenu... Kola pro ruskou mafii, snizeny podvozek pusobi, jako kdyby bylo auto pretizene... U Mercedesu, Ferrari a McLarenu se maji co se sluzebaku tyce lip.
3. 7. 2013 15:07
Re: krása
Len ta cena je sialena... Inak pred mesiacom som videl jeden exemplar v predajni, takze neviem, aka stara alebo doveryhodna je tato sprava.
Avatar - rimow11
3. 7. 2013 13:52
krása
krásne auto!