Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Solarisy s motory Euro 6 na německém trhu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Polská společnost Solaris Bus & Coach předala první dva autobusy Urbino 12 s motory splňujícími emisní normu Euro 6.

Solaris Urbino 12 je nízkopodlažní městský autobus, který, jak jeho název napovídá, je dlouhý 12 metrů a stojí na dvounápravovém podvozku. Stejně jako pro ostatní zástupce řady Urbino je i pro tento model charakteristická klesající linie předního skla, poskytující řidiči lepší viditelnost okraje chodníku na pravé straně vozidla.

V závislosti na vybavení a požadavcích zákazníka může Urbino 12 ve svém interiéru nabídnout 25 až 43 míst k sezení cestujících. Komfort cestování může zvyšovat klimatizace.

Všechny autobusy řady Urbino jsou vyrobeny z oceli se zvýšenou odolností proti korozi a vybaveny funkcí přikleknutí, umožňující snížení pravé strany vozidla a výšky vstupu o 70 mm. Dále jsou vybaveny ručně či elektricky ovládanou výsuvnou plošinou, umožňující vjezd osobám pohybujících se na invalidním vozíku.

Autobusy Solaris Urbino 12, splňující emisní normu Euro 6, jsou poháněny motorem DAF (PACCAR) MX-11. Tento šestiválec se vstřikováním paliva common-rail disponuje výkonem 210 kW a točivým momentem 1200 N.m.

S cílem splnění emisní normy Euro 6 je v motoru zabudován systém recirkulace spalin EGR a také selektivní katalytická redukce SCR, zajišťující redukci škodlivých oxidů dusíku tzv. NOx. Hlavní změna vzhledem k předchozí generaci motorů je vestavba filtru pevných částic.

Oba nové autobusy Solaris Urbino 12 Euro 6 jsou vybaveny automatickou převodovkou Voith DIWA 6 a byly vyrobeny podle požadavků společnosti Wies Faszinatour, provozující veřejnou dopravu v Bavorském Weidenu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
1. 2. 2014 21:54
Re: článek?
:yes: ;-)
Avatar - KubikCv
1. 2. 2014 21:32
článek?
To je článek nebo jen ctrl+v z brožury Solaris?
1. 2. 2014 18:48
Re: ok ?
Prečo by Nemci mali kupovať také šroty...