Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nissan Note se ukázal světu v Jokohamě

David Bureš
Diskuze (4)
V Evropě se nová generace kompaktního modelu Note začne prodávat během příštího roku.

Nissan videem ukazuje, jak vypadala první prezentace druhé generace modelu Note pro lidi mimo automobilku. Světová premiéra tohoto vozu proběhla v červenci na speciální akci v Jokohamě.

Vedle skutečných vozů byl na premiéře Note promítán i jeho obraz, a to za pomocí systému čítajícího 50metrovou širokoúhlou obrazovku a šest vysokotlakých vodních děl.

Novinka přímo vychází z letošního konceptu Invitation a v případě designu exteriéru přebírá hlavní linie i řadu detailů včetně tvaru hlavních světlometů a prolisů na bocích. O interiéru Nissan tvrdí, že je vzdušný, prostorný a praktický. Tvary palubní desky jsou inspirovány vlnkami v písku.

Na japonském trhu bude Note nabízen se zážehovými tříválci o objemu 1,2 litru, které známe z modelu Micra. Základem bude atmosférický HR12DE, nad ním bude stát HR12DDR (DIG-S). Obě nabízené pohonné jednotky bude možné kombinovat se systémem stop/start a novou generací bezestupňové převodovky CVT.

David Bureš
Diskuze (4)
20. 8. 2012 22:29
Re: Reynholm Industries
Japonsky techno dizajn. Presne ako novy Auris alebo Civic. Japonci si zatlkaju klince do rakvy, ale v Azii asi to asi bude uspesne.
20. 8. 2012 21:43
Re: Reynholm Industries
Pre jedného odporný, pre iného nie ... Mne sa to celkom páči.
20. 8. 2012 11:53
Re: Reynholm Industries
tiez som pozeral a ten nissan note, no otras, takisto ako nissan leaf ,nech sa uz spamataju z toho odporneho designu :no: 8-s
Avatar - Pekelná Micinka
20. 8. 2012 11:33
Reynholm Industries
Mizérie.... Party jak kdyby představovali nové GT-R, což je asi jediný model, který stojí za to...