Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První z vozů Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé směřují ke svým majitelům

Aleš Jungmann
Diskuze (7)
Prvních pět movitých zákazníků společnosti Rolls-Royce se dočká svých otevřených Phantomů.

Prvních pět vozů v provedení Drophead Coupé opustilo brány závodu v Goodwoodu a směřují vstříc svým novým majitelům. Každý z nich je pochopitelně ručně vyroben přesně podle požadavků zákazníka. Všech pět je tak vybaveno například nelakovanou leštěnou ocelovou kapotou nebo panelem z teakového dřeva za druhou řadou sedadel. Ocelová kapota je broušena strojově, konečnou visuální úpravu má ale na starosti člověk – to proto, aby byla povrchová struktura oceli na všech místech identická a pravidelná. Podobnou péči věnují technici z Goodwoodu i velkému teakovému panelu – ten je tvořen z jednotlivých kousků dřeva, které jsou s maximální pečlivostí sestaveny, obroušeny a navoskovány tak, aby byl výsledný efekt co nejlepší.

Tento exkluzivní dvoudveřový kabriolet se striktně nedrží uhlazené visuální linky a přidává ke klasickému designu vozů Rolls-Royce špetku svěžího náboje. Právě to zřejmě přitahuje nové zákazníky, kteří do této doby nemají ve svých garážích žádný vůz této luxusní značky. Svůj pohled na věc nám sdělil výkonný ředitel automobilky, pan Ian Robertson: „ Reakce na automobil Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé od zákazníků, novinářů i široké automobilové veřejnosti jsou fenomenální. Jsme velmi potěšeni že první z automobilů určených pro zákazníky jsou již vyrobeny a odeslány a my můžeme konstatovat že výroba se rozběhla na plné obrátky. Velmi mě potěšilo nasazení a zápal našich zaměstnanců při zavádění výroby tohoto nového modelu“.

Aleš Jungmann
Diskuze (7)
Avatar - Ricardo
24. 7. 2007 10:06
Re: ...
No vidíš, já kdybych si ho kupoval ( >:D ) tak bych volil taky tu kapotu a teakový panel :-)
Avatar - delphino
23. 7. 2007 21:18
celejé je to super až...
na PŘÍSTROJOVKU!!! i v autech nižíš třídy vidím krásněji uspořádanou a tvarovanou přístrojovku. sice není z ušlechtilích materiálů ale e hezká, lae vzít si sadu obdélníčků a udělat do nich několik děr na ukazatele a ovládací prvky je prostě strašný.

to bych si radši koupil za 1/4 cenu aston martin kterej má přístrojovku mnohem hezčí.

ps: ale to dřevo vzadu to je zase prvek non plus ultra krásný jenže tma jako řidič 99% času nevidím
Avatar - R32
23. 7. 2007 14:08
Re: ...
čítal som o tom aute a keď si dobre pamätám tak je to prvok doplnkovej výbavy, hlavne v USA to bude asi na každom aute spolu s poriadnymi chrómovanými diskami... Rád by som sa v ňom previezol niekde po riviére pohodovým tempom, tak trošku iná káva no... :-)