Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros 3 City SUV: Kompaktní crossover se odhalí v Kantonu

Michal Fokt
Diskuze (3)
Čínský Qoros zatím nemá modelovou nabídku, s níž by mohl v Evropě výrazně zaujmout. To se ale už brzy změní, chystá se debut kompaktního SUV.

Čínská automobilka s izraelským kapitálem Qoros je nejmladší značkou Říše středu, současně však jednou z nejambicióznějších - chce se prosadit s originálním, byť vcelku konzervativním designem a moderní technikou kromě domácího trhu i v Evropě. V pilotním programu, jenž už běží na Slovensku, se však nabízí pouze kompaktní sedan Qoros 3 s benzinovým 115kW motorem, což není v této části světa úplně nejžádanější kombinace, přičemž nedávno nabídku obohatil ještě pětidveřový Qoros 3 Hatch se stejnou motorizací, jenž má už mnohem větší potenciál zaujmout.

Ba co víc, schyluje se k představení třetí karosářské varianty, po které dnes Evropa šílí - kompaktního SUV. Bude se jmenovat Qoros 3 City SUV a výstavní premiéru si odbude už 20. listopadu na výstavě Guangzhou International Automobile Exhibition (v Kantonu).

Název napovídá, že by vůz se zvýšenou světlostí mohl být nabízen výhradně s pohonem předních kol, což by však s ohledem na preference zdejších zákazníků nemusel být problém. Ten spíš bude i nadále představovat absence turbodieselu. Vzhled auta nám naznačuje oficiální skica a i bez ní by byl vcelku předvídatelný. Qoros model 3 City SUV prezentuje jako vůz pro "prémiovější městský životní styl, perfektní do města i pro jízdy na venkov", se spoustou místa a vzrušujícím řidičským zážitkem.

Zpočátku se bude opět nabízet s benzinovým motorem 1,6 l v atmosférické i přeplňované verzi, zkombinovaný s manuální nebo dvouspojkovou převodovkou. O nafťáku se zatím u Qorosu nemluví.

Michal Fokt
Diskuze (3)
13. 11. 2014 09:56
Re: Prodali uz neco v EU?
Myslim na Slovensku, resp zo Slovenska do EU.
Avatar - 3_diamanty
12. 11. 2014 21:34
Re: Prodali uz neco v EU?
celoeuropsky predaj v eu zacne qoros tusim v priebehu roka 2015 ;-)

zatial je predaj znacky qoros stale len na slovensku

prave crossover ma pomoct rozbehu predaju qorosu v eu.... ono ten sedan qoros 3 toho moc nepreda asi
12. 11. 2014 20:59
Prodali uz neco v EU?
Ma nekdo statistiku?