Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vozy Qoros budou v Evropě dražší než konkurence

Jan Mička
Diskuze (139)
Čínsko-izraelská značka Qoros plánuje expanzi v Evropě za dva roky. Zdroje hovoří o prémiových cenách nabízených modelů.

Automobilka Qoros nepromlouvá do dění na evropském trhu poprvé. Její produkty si například můžete pořídit u našich východních sousedů, kde značka v rámci oficiálního zastoupení nabízí modely 3 Sedan a 3 Hatch. V Ženevě jsme si navíc prohlédli oplastované 3 City SUV a musíme uznat, že alespoň na první dojem působí hodnotně, kvalitně, a na štíru není ani s vnitřním prostorem.

Byl to právě začátek letošního ženevského autosalonu, kde se ohledně dalšího vývoje v Evropě vyjádřil pro britský Auto Express šéf Qorosu Philip Murtaugh. Na rovinu řekl, že je Qoros malá společnost, která si nejdříve musí upevnit pozici na domácím trhu. Teprve poté bude možné naplno rozvinout aktivity na starém kontinentě, přičemž k úspěchům má dopomoci mezinárodní tým lidí, který má s evropským trhem bohaté zkušenosti.

Další rozvoj evropských aktivit Qorosu můžeme očekávat v roce 2017 a cíleno bude především na země ve středu kontinentu. Na otázku, zda bude model 3 Hatch levnější než Volkswagen Golf, odpověděl Murtaugh pouze okrajově, ale patrně se tak nestane. „Mé zkušenosti z Číny dokazují, že pokud je cena moc nízká, vlastně lidem říkáte, že vůz není moc dobrý“, řekl šéf značky v rozhovoru pro Auto Express. Podobný přístup můžeme očekávat také u ostatatních modelů Qorosu. Britský server dokonce hovoří o prémiových cenách.

Evropské ceny modelu 3 Sedan nám napovídá ceník pro Slovensko – zde vůz vyjde na zhruba 541.000 Kč. Hatchback by mohl být na dalších trzích o něco levnější, logicky by ale neměl přerůstat v Ženevě představený vůz 3 City SUV. Jak se nám podařilo zjistit, oplastovaný hatchback v první fázi čeká stejný osud jako jeho sourozence – prioritní je Čína a teprve až pak starý kontinent.

Jan Mička
Diskuze (139)
9. 3. 2015 07:43
Re: Odpad
Ne, do vzájemně nactiutrhačských debat se snažím nemísit. Těžko pak dosoudit, kdo začal první...
Tady stačí jen vyjet o dvě vlákna nahoru na přitákání Mozgogovi k nesmyslu včetně reakce hospodskýho pobudy a nemusím pátrat po ničem :-)
9. 3. 2015 07:09
Re: cinska ekonomicka smrt pro evorpu
Začalo to okupacemi, následně obecně přistěhovatelstvím ;-)
9. 3. 2015 07:08
Re: Odpad
Jednoho z mých kamarádíčků? Úplně ti nejsem schopen porozumět ;-)
9. 3. 2015 05:50
Re: Odpad
Gilgite, je zajímavý, že někdo jako ty si dovolí někoho jinýho nazvat odpadem. Uznávám, že máš světlý chvilky, kdy napíšeš věc, která má hlavu a patu. Následně ale spadneš do diskuzního bahna, kdy i chytrá myšlenka šířená stylem burana jednoznačně vyznívá směšně.
Začni u sebe ;-)
9. 3. 2015 05:48
Re: cinska ekonomicka smrt pro evorpu
Muslimům se postavily USA? Jestli se USA postavily mislimům, pak je to náboženská válka z jejich strany? Podejte si s některými zde v diskuzi ruce...