Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Racing 21 na Rallye Krumlov: Cílem je dojet

David Bureš
Diskuze (0)
Vojtěch Štajf chce v druhém závodě za volantem Škody Fabie R5 hlavně sbírat zkušenosti a najet co nejvíce ostrých kilometrů.

Již v pátek startuje druhý podnik letošního Mistrovství České republiky v rallye, Rallye Český Krumlov. Závodu se s vozem Škoda Fabia R5 zúčastní i posádka Štajf-Rajnoha týmu Klokočka Škoda Czech National Team. Po neúspěchu na Rallye Šumava chce posádka hlavně najet co nejvíce ostrých kilometrů a získat co nejvíce zkušeností s novou technikou.

Výhodou pro posádku mohou být bohaté zkušenosti s tratí. „Rallye Český Krumlov mám rád, startoval jsem zde už v roce 1995 jako navigátor, při naší poslední účasti v roce 2014 jsme zde zajeli snové třetí místo s produkčním subaru a zdejší rychlostní zkoušky jsou díky náročným podmínkám s častým deštěm ty pravé rallyové,“ konstatuje před startem již 44. ročníku Rallye Český Krumlov pilot Vojtěch Štajf.

Z předchozího závodu Štajf odstoupil, když autu na jedné z rychlostních zkoušek po kontaktu s betonovou zábranou praskla spojovací tyč řízení. Proto je před startem Rallye Český Krumlov cílem hlavně dojet a nasbírat co nejvíce zkušeností. „Na Krumlově často prší a za mokra jsme s fabií R5 ještě nikdy nejeli, takže opatrnosti nebude nazbyt. Ale samozřejmě chceme postupně zrychlovat, přičemž analýza časů ze šumavské soutěže nám dává pozitivní signály,“ říká Štajf.

První rychlostní zkouška letošní Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek na výstavišti v Českých Budějovicích. První vůz na start vyrazí v 16:00, dvanáct minut na to se do první erzety se startovním číslem 12 pustí i posádka Štajf-Rajnoha. „Dostali jsme dvanáctku, obrácené číslo našeho týmu Racing 21, které udělá radost našemu spoluzakladateli Karlu Janečkovi a nám snad přinese víc štěstí než jedenáctka na Šumavě,“ dodává mistr ČR v produkčních vozech z roku 2013.

Kdo nebude moci sledovat dění přímo na jihu Čech, může počínání týmu Klokočka Škoda Czech sledovat na našem webu auto.cz, který je partnerem stáje.

David Bureš
Diskuze (0)