Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Red Bull vyhrožuje odchodem z Formule 1

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (63)
Majitel Red Bullu není příliš spokojený s vývojem Formule 1 a v souvislosti s diskvalifikací z prvního letošního závodu zmínil možnost odchodu svého týmu z této závodní série.

První podnik letošní sezóny Formule 1, který se jel 16. března v australském Melbourne měl zajímavý průběh a ještě zajímavější dohru. Jeden z největší favoritů závodu Sebastian Vettel s monopostem Red Bull pro potíže s technikou odstoupil v pátém kole, ale jeho týmový kolega Daniel Ricciardo dojel na druhém místě za Nico Rosbergem na Mercedesu a před Kevinem Magnussenem na McLaren-Mercedesu.

Australan Ricciardo si radost z druhého místa na domácí půdě užíval, ale jen asi pět hodin, protože byl diskvalifikován kvůli porušení technických předpisů. Jeho vůz měl opakovaně překračovat maximální povolenou spotřebu paliva 100 kg za hodinu. Proti této diskvalifikaci se tým samozřejmě odvolal, ale odvolací řízení se uskuteční až v dubnu.

Svůj názor na daný problém a jisté znechucení současným stavem Formule 1 dal najevo i majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz v rozhovoru pro rakouský deník Kurier, kde mimo jiné uvedl, že by jeho tým mohl ze světa Formule 1 úplně odejít.

Důvodem pro konec Red Bullu nemají být podle Mateschitze finance, ale především politika v zákulisí a to jakým směrem se Formule 1 vyvíjí. Podle muže, vlastnícího týmy Red Bull a Toro Rosso, se má stát Formule 1 opět vrcholem motoristického sportu a ne seriálem závodů, v nichž budou piloti soutěžit o dosažení co nejnižší spotřeby paliva.

Rakouský miliardář se v rozhovoru zmínil i o dnešní malé hlasitosti monopostů a povzdechl si nad skutečností, že současné vozy Formule 1 zajíždějí časy srovnatelné s těmi v GP2, kde se skutečně závodí a ještě navíc za menší peníze.

Možnost odchodu Red Bullu z Formule 1 během letošního roku je i přes slova Dietricha Mateschitze více než nepravděpodobná, protože právě on sám nechce vzdát rozjetou sezónu. Red Bull navíc s Renaultem intenzivně pracuje na odstranění potíží s pohonnými jednotkami a jeho cílem je v příštích osmnácti závodech porážet letošní favority, jimiž jsou monoposty s motory Mercedes-Benz.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (63)
31. 3. 2014 08:19
Re: mne osobne RB v F1 vobec chybat nebude
To nemůžeš takhle brát. Týmů, který nevyráběly auta a působily v F1 bylo vždycky spousta a jak byly úspěšný. Viz třeba Tyrrel.
Avatar - JDM
29. 3. 2014 06:25
Re: mne osobne RB v F1 vobec chybat nebude
no a přece kvůli arogantnímu vettelovi se nebudu vysmívat celému teamu , redbull toho ve světě sportu ať už jde o motoristický nebo jakýkoliv jiný dělá mraky a myslím že má právo být respektovanou stájí F1 ;-)
Avatar - Jaros71
28. 3. 2014 15:36
Re: mne osobne RB v F1 vobec chybat nebude
Red Bull je jen sponzor..žádné auta nevyrábí.
Proto mne nezajímá.. >:D
Ferrari je pojem a vyrábí nejlepší supersporty na světě.. >:-[]
Viz třeba LaFerrari..! :yes:

La Red Bull bude vždy jen v plechovce.. >:-[]
28. 3. 2014 11:15
Re: mne osobne RB v F1 vobec chybat nebude
Přesně tak. Snaží se do F1 protlačit pseudoekologii, což je holý nesmysl. Dělat ekologicky šetrný závodní auto je jako snažit se dělat kladivo, kterým nic nerozbiješ. Prostě ekoterorismus v praxi.
28. 3. 2014 10:59
Re: mne osobne RB v F1 vobec chybat nebude
jak s nelegálním vozem?