Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Práce na rekonstrukci dálnice D1 se protáhnou do roku 2021. Co za tím vězí?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (34)
Modernizace nejstarší české dálnice je nyní zhruba ve své polovině. Práce se však protáhnou do roku 2021.

Práce na rekonstrukci dálnice D1 mezi Prahou a Brnem se protáhnou do roku 2021. "My už víme, díky těm zdržením při soutěžích, že rok 2020 nestihneme," řekl dnes novinářům ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Uvedl také, že zahájení jednotlivých staveb se zpožďuje o půl roku až o rok kvůli tomu, že vydávání stavebních povolení napadají Děti Země.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli rekonstrukci rozdělena na 21 úseků. Od roku 2013 byly dokončeny opravy devíti z nich. Ve čtvrtek začali dělníci pracovat na nejdelším dálničním úseku mezi Humpolcem na 90. kilometru a Větrným Jeníkovem na 104. kilometru. Dnes by po zimní přestávce měly být obnoveny práce mezi Jihlavou a Velkým Beranovem.

Do konce března budou stavaři pracovat celkem na pěti úsecích dálnice. "Naše ambice je zahájit až osm úseků," řekl Ťok. U zbylých napadly stavební povolení rozkladem Děti Země.

Na rozpracovaných dálničních úsecích Ostředek - Šternov na Benešovsku a Velké Meziříčí - Lhotka na Ždársku budou práce pokračovat od 29. března a o den později bude obnovena stavba mezi Hořicemi a Koberovicemi na Pelhřimovsku. Ministr podotkl, že se už v médiích objevily titulky, že kvůli tomu doprava o Velikonocích zkolabuje. "Naopak, my jsme ty Velikonoce vybrali právě kvůli tomu, že jsou tam čtyři volné dny," řekl a dodal, že ve dvou z těchto dnů bývá slabší doprava.

V opravovaných úsecích dálnice je rychlost projíždějících aut snížená na 80 kilometrů v hodině. Úsekové měření rychlosti plánuje letos ministerstvo na čtyřech místech. Na třech by měly být kamery zjara. Na dalším opravovaném dálničním úseku u Jihlavy by se podle dohody mělo o pořízení kamer postarat město. "Pro město je to výhodné. Za pár desítek tisíc (korun) nakoupí kamery a ten příjem do rozpočtu je značný," uvedl Ťok.

Úsekové měření rychlosti mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem závisí na dokončení výběrového řízení na dodavatele, které se protahuje. "To bychom chtěli nasazovat až ve druhé polovině roku," řekl dnes generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Kroupa.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (34)
Avatar - Hammunasakra
17. 3. 2018 17:07
Re: A navíc
Tak Jančura s Petrákem sou hloupý děcka? Když kritizujou českou dálniční mafii která si zmonopolizovala trh? Vlastně možná trochu jo >:-[]

Buď aspoň originální = to mlč a šoupej nohama si místo argumentů už zkoušel >:D

Tvá důslednost kdy k věci neřekneš jediný slovo = jen plkáš urážky a bráníš ŘSD = je unavující

Tak už sakra = proč bráníš zoufalej stav výstavby dálnic u nás? Popravdě ;-)
Avatar - Blue Sun
17. 3. 2018 15:51
Re: A navíc
Líbí se mi, když mě hloupé děcko bez zkušeností chce poučovat... A jako obvykle, hází čísly bez jakéhokoli podkladu.
Když o stavění nic nevíš, aspoň mlč a šoupej nohama.
Avatar - Hammunasakra
17. 3. 2018 10:25
Re: A navíc
To je slušnej extrém :yes: >:D

Co to je zas = milovaní kapitálisti? >:-[]

Jako malý děcko až blb = fakt působíš = když se naprosto zoufale zastáváš stávajícího naprosto šílenýho status quo

Sem součást spiknutí Jančurů a Petráků = proti hodný mafii co tu už desetiletí drží výstavbu silnic a dálnic v rukou. Prostě to taky chci levnějš rychlejš a líp :-)

A už to vybal = proč se tobě líbí monopol kterej shrábne všechny prachy na výstavbu = a nikoho sem nechce pustit? Proto se staví tak málo = víc by nestihli = tak radši nikdo
Neni možný sem pustit levnější a rychlejší výstavbu = to by přišli o monopol a eště hůř = museli by se přizpůsobit. Naprosto nepřijatelný >:D

Uvědomuješ si že víceméně bez problémů by šlo stavět 4x-5x víc? Jak obrovskej by to byl rozdíl? ;-)

Připomenu že sme furt eště v období kdy evropský státy kde komunisti nepřevzali moc = nám s tou výstavbou pomůžou přispějou až 80% ceny! Takže stavět 4x víc a rychlejš = by bylo setsakra rozumný :yes: :-)

Avatar - Blue Sun
17. 3. 2018 07:50
Re: A navíc
Ale ne, naopak, já to moc dobře chápu...
Navrhli to tví milovaní kapitálisti a je to varianta proti návrhu státu, tak musí být zaručeně optimální. Kdyby to bylo opačně, budeš tu řvát, jak se ta stavba bude dělat dvakrát a platit dvakrát...
Ty jsi prostě jen neznalé děcko, které stavařině ani autařině nerozumí, ale nechá se snadno utáhnout na politické nudli. Tak si klidně mysli, že třeba jsem dálniční mafián. Já si o tobě taky myslím, že jsi blb.
Avatar - Hammunasakra
16. 3. 2018 20:07
Re: A navíc
Fakt sranda = jak je všechno naopak >:-[]

Ty kterej od začátku nechápeš a nechápeš = dyť ti nedošlo ani že to slovo je kým >:D

Verze že máš dneska zatměno spíš ty sám = tě nenapadla? ;-)

Prostě optimální postup je danej = a je úplně fuk jestli ho zrovna ty chápeš. Bohužel Jančura Petrák a další měli samozřejmě pravdu. Těžko říct proč stojíš na straně dálniční mafie = seš nebo byl si jeden z nich? :-)